Gjensyn med magiske Myst

Cyan Worlds lover oppdatert realMyst og hinter om nytt, folkefinansiert prosjekt.

Klassisk scene i ny drakt.
Cyan Worlds

Det banebrytende eventyrspillet Myst feirer 20 år i år. Dette eventyrspillet plasserer deg på en nærmest drømmeaktig øy full av mysterier, og byr på en rekke tøffe logiske nøtter som du må løse for å finne ut hva som har skjedd der.

I forbindelse med spillets jubileum har utviklerne i Cyan Worlds annonsert at de vil lansere realMyst Masterpiece Edition for Windows og Mac OS X. realMyst er en versjon av Myst hvor verden fra originalspillet er gjenskapt i full 3D, og Masterpiece Edition vil by på en solid visuell oppdatering.

Vi loves blant annet dynamisk lys og skygge, en dag-natt.syklus, vann med refleksjoner i sanntid og mye mer. Man kan spille realMyst Masterpiece Edition som et tradisjonelt førstepersonsspill, eller ved hjelp av et rent pek-og-klikk-spill slik originalen var. På IndieCade-messen i Los Angeles røpet Cyan Worlds-sjef Rand Miller også at selskapet eksperimenterer med 3D-brillene Oculus Rift.

Jobber også med hemmelig prosjekt

Rand Miller brukte også anledningen til å gi noen hint om den erfarne utviklerens nye satsning. Som selskapets tilhengerskare har visst en stund planlegger utvikleren en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, De har allerede gitt ut en rekke små hint, som forumbrukerne deres har analysert opp, ned og i mente.

– Vi har noen større ideer, og noen av dem har vi hatt lyst til å gjøre lenge. Utgivere har ofte sagt «vi har lyst på noe nytt og annerledes», men når vi har vist dem våre ideer har de sagt «,,,ja, ikke akkurat det.» Kickstarter tilbyr en storartet mulighet, så ja, vi setter sammen noe for et større prosjekt i fremtiden, sa Miller ifølge PCWorld.

Cyan Worlds har ikke hatt det spesielt lett i de siste årene, men har overlevd mye takket være det mobile markedet. I 2005 ble alle selskapets ansatte sagt opp på grunn av pengemangel, men flesteparten fikk jobb igjen senere. Ifølge Miller har det vært «perioder med flere ansatte og perioder med færre ansatte», men de har klart seg.

Les også: Tegnefilmaktig eventyr fra Myst-veteraner
Les også: 2005-anmeldelsen av Myst IV: Revelation

Siste fra forsiden