God jul fra oss i Gamer.no

Tusen takk for et flott år.

Oranzy, Shutterstock

Mens vi finner frem lussekattene, julegløggen og prøver innbitt å ikke smug-kjenne på pakkene under treet, tar vi oss tid til å reflektere over nok et innholdsrikt år for oss i Gamer.no.

Vi har jobbet med å levere artiklene vi er kjent for – anmeldelser, nyheter, kommentarer, sniktitter og annet spennende og interessant stoff. Video har vi også prøvd oss litt på, uten å helt lande på et format som passer helt inn. Vi har et ønske om å jobbe videre med å utforske nye og gamle konsepter i 2016, samtidig som vi selvfølgelig skal bevare det Gamer.no er.

Nye eiere

Den kanskje mest usynlige, men likefullt svært meningsfulle, endringen er at vi og resten av Mediehuset Tek ble kjøpt opp av TU Media før sommeren. Vi er fremdeles ikke helt ferdig med etterdønningene av eierskiftet, og tilpasser oss stadig den nye hverdagen, men vi tror nå at det begynner å roe seg.

Samtidig er det ingen hemmelighet at mediebransjen i sin helhet har noen problemer nå, og at den vil ha det i årene som kommer. Det har allerede begynt å ramme spillsidene. Rundt oss forsvinner spillsatsingene i riksmediene, én etter én. Aftenposten har nedprioritert sin dekning av spill, VG besluttet å legge ned det ukentlige spillprogrammet Level Up etter flere år, og hva som til slutt skjer med Dagbladets PressFire er fremdeles usikkert. Det er trist å se denne utviklingen.

E-sportens fremvekst

Oslo Lions er vinnere av Telenorligaen høsten 2015. Laget fra venstre: Dennis «Denden» Bui, Tore «Norskeren» Hoel Sander «Zhandia» Skogstad, Sondre «Biffen» Nygård og Adrian «Dipzey» Kjellesvik.
Julie Svarem Hansson, Gamer.no

Året 2015 har vært et særlig godt år for e-sport her på Gamer.no. Vi har jobbet med å utvikle våre konkurranser videre, og i februar ble det offentliggjort at Norges største mobil- og internettaktør ønsket å gå inn som hovedsponsor for seriespillet. Dermed ble Telenorligaen født, med seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft II, League of Legends og Hearthstone.

I høstsesongen av Telenorligaen fortsatte veksten, med en spillervekst på om lag 33 prosent sammenlignet med våren. Totalt var det over 3000 påmeldte på til høstens Telenorliga, fordelt utover de fire spillene. Vi arrangerte også E-sportdagen – en konferanse med mål om å samle hele det norske e-sportmiljøet for å diskutere veien videre.

Tidlig i 2016 fortsetter vi satsingen på Telenorligaen, og vi har allerede sluppet informasjon om både endringer og kvalifikasjonsrunder. Det er bare å samle spillgjengen og melde dere på over nyttår.

Mer lesestoff i romjulen

Selv om vi tar en velfortjent ferie, betyr ikke det at Gamer.no står stille i romjulen.

De to tradisjonelle kåringsartiklene av årets beste spill – en fra en samlet redaksjon, og en med et mer personlig fokus fra enkeltskribenter – skal publiseres. De kommer henholdsvis mandag 28. og tirsdag 29. desember.

Vi kommer også til å trekke frem noen tidligere publiserte godbiter til glede for nye og gamle lesere. Like over nyttår skal vi også presentere resulatet av dere leseres kåring av årets beste spill. Det er fremdeles tid til å avgi din stemme i leserkåringen.

Da gjenstår det bare for oss i redaksjonen å ønske alle lesere og ligadeltagere en riktig god jul!

Siste fra forsiden