God oppslutning om onlinemesse

Games Convention i Leipzig er lagt ned, men tusenvis av spillinteresserte dukket opp i år også.

Games Convention i Leipzig har de siste årene vært Europas største spillmesse. Likevel ble fjorårets messe den siste. Bransjen mente at det var for mange problemer med det årlige arrangementet i Leipzig, og derfor vil det fra i år av bli arrangert Gamescom i Køln i stedet.

Man ønsket ikke å gi opp spillmessa i Leipzig helt. Selv om det enorme arrangementet i de flotte messehallene ikke vil skje igjen i overskuelig fremtid, har man satset på et litt mindre arrangement, Games Convention Online. Nå handler alt om spill som spilles over internett eller på mobiltelefoner. Dette er den første messen som omhandler nettopp dette temaet.

43 000 spilleglade besøkende møtte opp for å se hva som ble vist frem. 74 utstillere viste frem 150 spill og over 50 av disse hadde aldri før blitt vist frem i Europa. Som seg hør og bør satset online-messen også hardt på dekning over internett. Alt som skjedde på messen kunne følges via web-tv, nettradio, en messeblogg og et eget forum. Arrangørene uttaler at over en halv million mennesker fulgte messen fra sine egne hjem.

Utstillerne var generelt svært fornøyde med arrangementet og 90 prosent av de har bekreftet at de vil stille opp også til neste år. Dersom man klarer å bygge videre på denne suksessen kan messen allerede neste år kanskje nå målet om 50 000 besøkende. For å sette tallene litt i perspektiv kan vi nevne at mot de 43 000 besøkende på Games Convention Online, så var det i år "bare" 41 000 på E3 i Los Angeles (E3-messa er riktignok ikke åpen for publikum).

Games Convention Online er over for i år, og alles øyne rettes nå mot Gamescom i Køln som sparkes i gang 19. august. Vi i Spillverket gleder oss veldig til det, og lover fyldig dekning fra Europas største spillmesse.

(Kilde: pressemelding.)

Siste fra forsiden