GOG får ikke selge Fallout-spillene etter nyttår

Så nå gir de dem bort.

Interplay

Rettighetene til de første spillene i Fallout-serien overføres fra originalutgiver Interplay til Fallout 3-utvikler Bethesda ved årets utgang, og mens Interplay har vært en trofast støttespiller for den digitale distribusjonsportalen GOG helt fra starten av, har Bethesda valgt å holde seg unna tjenesten.

Dette betyr at GOG mister retten til å selge Fallout, Fallout 2 og Fallout Tactics når klokka passerer midnatt på nyttårsaften. Spillene vil imidlertid fortsatt være tilgjengelige for alle som har kjøpt dem.

Klassisk rollespill.

Uslåelig pris

Hvis du ikke allerede har handlet de postapokalyptiske rollespillene fra nittitallet har du en gylden mulighet nå. Som en del av GOGs vintersalg gir de dem nemlig bort til alle som er interessert. I 48 timer vil klassikerne være tilgjengelige helt gratis.

De to første Fallout-spillene er isometriske rollespill med turbasert kamp. De skilter blant annet med store og åpne verdener, og regnes som noen av rollespillsjangerens største klassikere. Fallout: Tactics er et langt mer kampfokusert spill, hvor du styrer en gruppe bestående av seks soldater gjennom en omfattende kampanje.

GOG er ikke fremmed for å gi brukerne sine gratis spill. Noen ganger har de gitt bort spill i begrensede perioder, og andre ganger har de lansert relansert kommersielle spill helt gratis. Dette er tilfellet for to andre klassiske rollespill, nemlig de Ultima-affilierte Origin-spillene The Savage Empire og Martian Dreams.

Andre gratisspill inkluderer eventyrspillene Flight of the Amazon Queen, Beneath a Steel Sky og Dragonsphere. Noen av spillene de gir bort er også tilgjengelig gratis andre steder. Flight of the Amazon Queen har for eksempel vært fritt tilgjengelig siden 2004.

Siste fra forsiden