GOG gir bort historiske rollespill

Kjemp mot dinosaurer og utforsk Mars – helt gratis.

På åttitallet og den første halvdelen av nittitallet var Ultima-serien den mest populære rollespillserien på markedet, og etter lanseringen av Ultima VI valgte utviklerne å lage to ekstra rollespill med samme motor. Men i stedet for å sette handlingen til seriens tradisjonsrike Britannia var de langt mer unike.

Worlds of Ultima: The Savage Empire finner sted i et land som heter Eodon. Her finnes fortsatt gigantiske dinosaurer, og de menneskene som lever side om side med skrekkøglene er på steinalderstadiet.

Kjent fjes?

Ultima: Worlds of Adventure 2: Martian Dreams finner sted i 1893, og har tydeligvis hentet inspirasjon fra Jules Verne. Her skytes du til Mars i en gigantisk kanon, og sammen med en rekke kjente, historiske personer må du overleve på den røde planeten. Heldigvis er den langt fra like livløs som i virkeligheten, men ikke alt livet på Mars er like hyggelig.

En artig detalj er at Warren Spector, skaperen av Deus Ex og Epic Mickey, var produsent på Martian Dreams. Han fant tilsynelatende også veien til Mars, for spillfiguren Dr. Spector har svært mange likhetstrekk med den populære utvikleren.

I og med at begge spillene er basert på Ultima VI-motoren er det snakk om gruppebaserte rollespill sett fra fugleperspektiv, med turbasert kamp. Om de to spillene gir mersmak er resten av serien også til salgs hos GOG, og utvalget inkluderer de nyskapende Ultima Underworld-spillene.

Les også: Er dette tidenes rollespill?
Les også: Spillserier som bør gjenopplives

Siste fra forsiden