Kickstarter-suksess gir håp for Beneath a Steel Sky 2

Det nye Broken Sword-spillet har nådd målet på Kickstarter.

Kickstarter-kampanjen for å få budsjett til å utvikle eventyrspillet Broken Sword: The Serpent's Curse har nådd målet på 400 000 dollar (cirka 2,3 millioner kroner). Dermed tyder alt på at vi får et gjensyn med George Stobbart og Nico Collard, denne gangen i tradisjonell pek-og-klikk-stil i stedet for den tredimensjonale tilnærmingen vi fikk i de to forrige spillene i serien.

Men de britiske utviklerne hos Revolution har selvsagt mer ambisiøse planer, så de vil ikke slutte å be om penger. Om de får inn 500 000 dollar (nesten 3 millioner kroner) vil de legge inn igjen ting som har blitt kuttet av budsjetthensyn, slik som påskeegg, dialoger, ekstra figurer og så videre. 650 000 dollar (cirka 3,5 millioner kroner) vil gi oss to nye, eksotiske steder å utforske, mens 800 000 dollar (4,6 millioner kroner) vil bety gjensyn med gamle kjenninger og mye nytt innhold.

Tidlig bilde fra Broken Sword: The Serpent's Curse.
Bilde fra Beneath a Steel Sky.

Det mest interessante er imidlertid at om kampanjen når én million dollar vil Revolution sette i gang med arbeidet på Beneath a Steel Sky 2. Hvor sannsynlig det er at de når akkurat dette målet gjenstår å se, men det tyder i alle fall på at interessen er der.

Ettersom beløpet i skrivende stund er litt over 425 000 dollar, med 16 dager igjen av kampanjen, er det i alle fall sannsynlig at noen av de ekstra målene Revolution har satt blir nådd.

Beneath a Steel Sky kom opprinnelig ut i 1994, og var et pek-og-klikk-eventyrspill satt til en mørk og dyster fremtid hvor forurensing og overbefolkning hadde ødelagt jorden. Bakkenivået var så forurenset at det var praktisk talt umulig å bo der, så menneskene bodde på toppen av skyskrapere som var koplet sammen i et slags massivt nettverk.

Selv om Beneath a Steel Sky malte et utrivelig bilde av fremtiden inneholdt det mye humor, og hovedpersonens partner, den trofaste roboten Joey, må sies å være en av de mest minneverdige bifigurer spillverdenen har å by på.

Beneath a Steel Sky er til salgs i oppgradert utgave på iOS, og PC-versjonen kan lastes ned gratis.

Les også: Folkefinansierer nytt Broken Sword
Les også: Anmeldelse: Broken Sword: The Angel of Death

Siste fra forsiden