Devotion - GOG

GOG får krass kritikk etter å ha stanset lanseringen av omstridt grøsserspill

Devotion-slipp ble kunngjort og avlyst samme dag.

Red Candle Games

Oppdatert: 21:00: I en uttalelse på Twitter skriver Red Candle and GOGs beslutning er beklagelig. Utvikleren skriver likevel at den er villig til å forstå og respektere nettbutikkens valg.

– For spillerne som ser frem til relanseringen av Devotion; vi er oppriktig lei oss. Dette er en vanskelig situasjon å komme oss ut av, men vi vil ikke gi opp håpet, skriver Red Candle.

Opprinnelig sak følger.

Onsdag formiddag kunngjorde Red Candle Games at det omstridte grøsserspillet Devotion var klart for lansering på GOG.com. Slippdatoen ble satt til 18. desember, men bare noen timer etter kunngjøringen kom kontrabeskjeden fra GOG selv.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

I en kort Twitter-melding forklarte nettbutikken at den hadde mottatt «mange meldinger fra spillere» etter kunngjøringen. På bakgrunn av disse bestemte GOG seg for å ikke lenger legge ut spillet for salg.

Den dramatiske helomvendingen får nå knallhard kritikk fra fans som mener GOG bare prøver å unngå konflikt med Kina.

Storm i Kina

Devotion ble opprinnelig lansert i begynnelsen av 2019, og fikk innledningsvis en positiv mottakelse. Noen dager etter at det kom ut oppdaget spillere imidlertid en referanse til Internett-vitsen om at Kinas president – Xi Jinping – visstnok ligner på Ole Brum.

Saken falt ikke i god jord hos hverken kinesiske spillere eller myndigheter. I løpet av kort tid ble spillet bannlyst i landet, bombardert med negative anmeldelser, distributøren i Kina trakk seg og den taiwanske utvikleren Red Candle ble sparket ut av Weibo – Kinas svar på Twitter eller Facebook.

Red Candle gikk raskt ut for å beklage situasjonen og hevdet at referansen endte opp i det endelige spillet ved et uhell. Uken etter ble Devotion imidlertid fjernet fra Steam av utviklerne, og det har ikke kommet tilbake igjen.

Alt dette er grunnen til at spillere nå anklager GOG og CD Projekt, som eier nettbutikken, for å smiske med Kina. En populær teori er at «de mange meldingene» som visstnok skal ha kommet inn i realiteten bare var varsler om potensielle konsekvenser for GOG i Kina, som butikken tilsynelatende føyde seg etter.

Les også
GOG gir bort fire spillklassikere

Hverken GOG eller Red Candle har uttalt seg ytterligere siden lanseringen ble avlyst. Vi oppdaterer saken dersom noe skulle endre seg.

GOG-eier CD Projekt er i hardt vær for tiden.
Opencritic anklager Cyberpunk 2077-utvikleren for egoisme og bedrageri »

Siste fra forsiden