GOG introduserer regionbasert prising

Bryter prinsipp for å få tilgang på flere spill.

Den digitale spillbutikken GOG har skaffet seg mange tilhengere ved å ha det som prinsipp at alle spill skal koste like mye uansett hvor du befinner deg i verden. Dette har de blant annet beskrevet som en av sine kjerneverdier.

GOG har tidligere reklamert med flate priser over hele verden. (bilde: GOG)

Nå bryter de dette prinsippet, visstnok for å skaffe seg utvalgte spill på lanseringsdatoen. I en post på nettstedet forteller de at de har sikret seg tre kommende spill som skal lanseres samtidig hos dem som hos andre digitale aktører, og at disse vil ha forskjellig kostnad i USA, Storbritannia, EU og Australia.

– Vi skulle ønske at vi kunne tilby flate priser overalt i verden, men beslutningen om priser er alltid i hendene til partnerne våre, og regionbasert prising er i ferd med å bli standard rundt om i verden, sier de i en annonsering på nettstedet sitt.

Vil introdusere ulike valutaer

En av butikkens gamle kjerneverdier.

Prisene vil fortsatt være i amerikanske dollar, men høyere hvis du ikke befinner deg i USA. I en forumpost bekrefter imidlertid GOGs Trevor Longino at de snart vil introdusere ulike valutaer på nettstedet sitt.

I annonseringen presenteres det som om endringen kun vil gjelde noen få nye spill, men på forumet er Longino ærlig, og innrømmer at selv klassiske spill kan få regionbasert prising:

– Vi vet ærlig talt ikke hva som kommer til å skje med våre klassiske spill (hvem vet hva som skjer når advokater blir involvert?), men vi kan si at det på ingen måte er vår intensjon å endre prisene i ulike regioner.

Kan få regionsperre

Som et lite plaster på såret vil de som bestiller de tre nye spillene i regioner der prisen er høyere få et gratis spill på kjøpet, i en viss periode. Men om dette er noe de vil fortsette med for kommende utgivelser kan ikke Longino svare på.

Han sier også at de vil fortsette å presse på for å sikre flat prising i hele verden, men samtidig at de ikke har noe i mot å være med på regionbasert prising om det er hva partnerne deres vil ha.

Longino forteller imidlertid at du vil kunne se den amerikanske prisen på alle varer med regionbasert prising, slik at du kan se hvor mye du eventuelt taper. Men om dette kun er en midlertidig løsning frem til butikken introduserer euro vites ikke.

Han innrømmer også at det kan skje at spill ikke vil være tilgjengelig over hele verden om de ikke kan få verdensomspennende distribusjonsrettigheter. Han håper det aldri vil skje, men om det gjør det mener han det er bedre med «et DRM-fritt spill som er tilgjengelig i 195 andre land verden over, enn et DRM-fritt spill som ikke er tilgjengelig i noen land».

På tross av at kopibeskyttelse – kjent som DRM – også er en standard som blir vanligere og vanligere, er GOG heldigvis fortsatt fast bestemt på at alle spillene deres skal være DRM-frie. Det blir spennende å se om de sier det samme om to år til.

I forrige uke ble det også klart at nettbutikken Humble Store introduserer regionbaserte priser. Vi minner også om fjorårets store test av digitale spillbutikker.

Siste fra forsiden