Humble Store går over til euro

Og utgiverne kan sette regionspesifikke priser, som på Steam.

En av de store fordelene med den relativt ferske nettbutikken Humble Store var at alle prisene var listet i dollar, og hvert spill hadde én verdensomspennende pris. Det vil si at du ikke behøvde å betale mer for et spill bare fordi du bor i Europa.

Nå har butikken gått over til euro for europeiske kunder, og dette inkluderer oss her i Norge. De har også innført noe de kaller «humble price», som automatisk justerer euro-prisen basert på dollarkursen. Det er imidlertid ikke snakk om noen direkte overføring; prisen vil alltid rundes til halve eller hele euro.

En verden, flere priser

Samtidig har de tillatt utgivere å sette regionbaserte priser, slik som på Steam. Dette har flere allerede utnyttet seg av, inkludert svenske Paradox. De økte umiddelbart den europeiske prisen på sin Humble-katalog, og Crusader Kings II-samlepakken gjorde for eksempel et byks på nesten 200 kroner i natt.

Spill som Starbound og Broken Age fikk også europeisk Steam-pris på Humble Store over natten. Det gjenstår å se i hvor stor grad utgivere og utviklere vil benytte seg av regionbasert prising på Humble Store i fremtiden.

Ifølge Humble Store selv vil denne prisendringen tillate dem å legge flere spill ut på tjenesten. Betal hva du vil-pakkene til Humble Bundle og Humble Weekly Sale vil fortsatt være priset i dollar, og det samme vil spill som selges direkte fra utviklerne ved hjelp av «Humble Widget».

Om du er euro-allergiker, eller bare liker å spare penger, kan du fortsatt handle i dollar på GOG. Ta forøvrig en titt på fjorårets store test av digitale distribusjonskanaler for å finne andre konkurransedyktige steder å handle.

Siste fra forsiden