GOG.com utfordrer Steam

Gir ut sitt første dagsaktuelle spill med The Witcher 2.

Den digitale nettbutikken Good Old Games oppnådde kultstatus omtrent før den åpnet, og dens unike kombinasjon av klassiske PC-utgivelser til en rimelig pris, full tilgang til det originale spilleskeinnholdet og fraværet av kopisperrer har gjort den svært populær. Det har likevel ikke skjedd uten kontroversi.

Nettbutikken drives for øvrig av polske CD Projekt, som er mest kjente for sin rollespillserie The Witcher. Derfor er det nok ikke helt tilfeldig at når GOG nå velger å utgi sitt første dagsaktuelle butikkspill, så er det The Witcher 2 som skal til pers.

The Witcher 2 er svært etterlengtet.

Eurogamer kan fortelle oss at rollespillet, som har den beleilige (digitale) utgivelsesdatoen 17. mai, vil følge de sedvanlige reglene for utgivelser på Good Old Games. Det vil si at det også slippes uten noen former for kopisperre.

Det er ikke kjent hvorvidt dette markerer et skifte i forretningsstrategi for siden som spesialiserer seg på nyutgivelser av noe eldre titler, men det er i det minste grunn til å tro at dette blir vanlig praksis for alle CD Projekts utgivelser i tiden fremover.

CD Projekt skal angivelig avholde en pressekonferanse i kveld hvor denne informasjonen lanseres offentlig. Det ryktes også at de kommer til å omtale hvorvidt spillet vil få en Xbox 360-versjon eller ikke, etter mye spekulasjon i begge retninger.

Konkurranse er selvsagt gode nyheter for oss forbrukere, men det er ikke sikkert at Valve, med sin markedsledende digitale nettbutikk Steam, synes dette er så fornøyelig. De må jo allerede tekkes med Microsofts nye satsning.

Vi har vært heldige nok til å få ta både en og to titter på The Witcher 2 tidligere, og vi har utvilsomt likt det vi har sett.

Siste fra forsiden