Grand Theft Auto: The Trilogy

Grand Theft Auto-trilogien tilbake på PC etter katastrofelansering

Spillere slakter oppussingsprosjektet.

Rockstar Games

Lanseringen av Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definite Edition har så langt ikke vært noen stor suksess for Rockstar. Spesielt PC-versjonen har slitt med enorme problemer, og nå hagler det med negative tilbakemeldinger fra fans.

PC-versjonen måtte fjernes

Det har ikke gått så bra for den oppussede GTA-trilogien.
Rockstar Games

Problemene med PC-versjonen begynte nesten umiddelbart etter lansering. Mange som kjøpte Grand Theft Auto-oppussingen fikk ikke starte spillet, og de som kom seg inn opplevde at det var uspillbart uansett.

Etter kort tid svarte Rockstar med å stoppe salget av PC-versjonen. Utvikleren tok samtidig ned skrivebordsprogrammet Rockstar Launcher for vedlikehold, som igjen resulterte i at de på PC ikke kunne spille andre Rockstar-spill, inkludert det grisepopulære GTA Online.

Til slutt kom Rockstar Launcheren seg på beina igjen, men oppussingstrilogien forble borte i hele tre dager slik at Rockstar kunne fjerne «filer som ikke skulle ha vært med» i PC-versjonen. Nå ligger spillet ute for salg igjen, men fansen er slettes ikke fornøyd.

I sosiale medier melder mange at de har bedt om refusjon for spillkjøpet. Andre klager på andre feil i spillet, eller uttrykker misnøye rundt oppussingens visuelle stil.

På Metacritic er situasjonen enda verre for Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. I skrivende stund har PC-versjonen fått inn 2629 brukeranmeldelser, med en sammenlagtscore på 0,5 av 10 mulige poeng. PlayStation 5-versjonen klarer seg best av samtlige utgaver, men selv her holder det kun til 0,9 poeng.

LES OGSÅ: Nytt spill fra Mafia 3-utvikleren er kansellert »

Siste fra forsiden