Grand Theft Auto V kommer ikke til PC i januar likevel

Og spillet vil av og til sjekke at du eier det via nettet.

Grand Theft Auto V kommer ikke før i mars.
Rockstar Games

Oppdatering 14. januar: Take Twos PR-representant tror i likhet med oss at sitatet i avsnitt seks viser til at spillet kommer til å sjekke eierskap opp mot nettet av og til. Han er dog ikke 100 prosent sikker på dette.

Opprinnelig artikkel følger.

Selv om Rockstar Games like før jul lovet at Grand Theft Auto Vs PC-utgave var like rundt hjørnet, måtte utvikleren i dag krype til korset og utsette spillet.

Det etterlengtede spillet skulle komme 27. januar – nå må PC-spillerne vente helt til 24. mars før de får loke rundt i Los Santos. Det betyr altså at spillet kommer to måneder senere enn planlagt. Dette melder Rockstar selv på sine nettsider.

Som vanlig er i spillverdenen er det regla «polering og testing» som står bak utsettelsen.

– Beklager at vi må gjøre denne lille datoendringen, men spillet trenger noen ekstra uker med testing og finpolering slik at det kan bli så bra som mulig. Å flytte en slippdato er aldri et enkelt valg, og det er noe vi kun gjør når vi vet at det tjener fansen og spillet, forteller selskapet.

Krever periodisk nettilkobling

I det minste får de som lurer på om de bør oppdatere maskinvaren sin før spillet litt mer tid til å fylle sparegrisen for å kunne koste på seg utstyret. Rockstar friga nemlig samtidig ytelseskravene til utgaven.

Av de mer oppsiktsvekkende kravene finner vi setningen «internet connection required for activation, online play, and periodic entitlement verification». Vi tror det betyr at du må være koblet til nettet av og til slik at spillet kan verifisere at du eier det. Vi har sendt en e-post til Take Two for å få vite mer om dette.

Dette er minstekravet for å få spille Grand Theft Auto V på PC:

  • Operativsystem: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA anbefales for Vista)
  • Prossessor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 på 2.40GHz (4-kjerners) eller AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4-kjerners) på 2.5GHz
  • Minne: 4 GB
  • Skjermkort: NVIDIA 9800 GT 1GB eller AMD HD 4870 1GB (må kjøre minst DirectX 10)
  • Lagringsplass: 65 GB

Her er det du bør ha om du vil at spillet skal yte bedre:

  • Operativsystem: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
  • Prossessor: Intel Core i5 3470 på 3.2GHZ (4-kjerners) eller AMD X8 FX-8350 på 4GHZ (8-kjerners)
  • Minne: 8 GB
  • Skjermkort: NVIDIA GTX 660 2GB eller AMD HD7870 2GB
  • Lagringsplass: 65 GB

Grand Theft Auto V kom ut til Xbox One og PlayStation 4 i høst, mens Xbox 360- og PlayStation 3-eierne koste seg med sandkassespillet allerede høsten 2013.

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V

Her på bruket synes vi at spillet var godt nok til å toppe karakterskalaen.
– Grand Theft Auto V har aldri vært bedre, sa vi i vår anmeldelse »

Siste fra forsiden