Grand Theft Auto V sørger for et kjemperesultat for Take-Two

Har nå fått ut 52 millioner fysiske kopier til butikkene.

Take-Two

Det eksisterer nå nesten 52 millioner fysiske kopier av Grand Theft Auto V i verden. Det har utgiver Take-Two meldt i sin siste kvartalsrapport.

Vel å merke er ikke digitale kopier medregnet her, så tallet kan være betraktelig høyere når alt kommer til alt. Storsuksessen har uansett satt sitt merke i spillkulturen, både kommersielt og kulturelt.

Weeeee! Pengeeeeer!!

Resten av resultatet til Take-Two har ikke vært like imponerende. Selv om 2,5 millioner utsendte kopier av samarbeidsskyteren Evolve ikke er noe å kimse ad, er det langt opp til sandkassespilet.

Totalt sett for Take-Two greide de å nå bedre resultat enn ventet, med en profitt på om lag 405 millioner kroner for kvartalet. Sammenlignet med året før ble profitten mer enn doblet. Omsetningsmessig er forholdet mellom fjoråret og årets kvartal nesten likt profitten: 1,7 milliarder i fjor mot 3,1 milliarder i år.

Selskapet overgikk også forventningene for hele året, men greide ikke å tjene mer enn året før. Finansåret 2014 resulterte i en omsetning på 18 milliarder kroner, mens for 2015 endte de på om lag 12 milliarder kroner.

Snart større en Minecraft

Grand Theft Auto V ligger for øyeblikket på fjerdeplass over de mest solgte spillene noensinne. Øverst troner Tetris med mer enn 100 millioner solgte kopier, etterfulgt av Wii Sports med 82,69 millioner og Minecraft med 65 millioner. Like under ligger faktisk ikoniske Super Mario Bros som til nå har solgt 40,24 millioner.

For øyeblikket er det nok Windows-utgaven av spillet som er mest aktuell. Den ble lansert 14. april i år, etter at Grand Theft Auto V hadde vært ute på både den nyeste og nest nyeste generasjonene av konsoller en god stund.

Vi mente at Windows-utgaven utmerket seg stort.
PC-versjonen av Grand Theft Auto V er utvilsomt den beste utgaven »

Siste fra forsiden