Gray Matter sniklansert

Gabriel Knight-skapers siste spill er ute på markedet.

Litt ut av det blå er plutselig Gray Matter mulig å få kjøpt, uten at noen har slått på stortrommene av den grunn.

Eventyrspillet er tilgjengelig for nedlasting fra Amazon Tyskland for 36 euro (293 kroner), eller fra nettbutikken Games Planet for 40 euro (326 kroner). Spillet kommer med tysk og engelsk tale, så det skal ikke være noe problem for de fleste å forstå hva som foregår.

Pek og klikk.

Dette er litt merkelig, for det offisielle slippet ellers i Europa ble satt til februar 2011, fordi man ifølge Eurogamer trengte mer tid til å pusse på tittelen. Mulig tyskerne ikke er like kresne, da.

Gray Matter ble annonsert så langt tilbake som i 2003, og har opplevd både forsinkelser og utgiverbytter. Nå er det dtp Entertainment som har tatt ansvaret for å få dette ut til massene.

Det er ikke så rart at dette eventyrspillet er etterlengtet. Det er nemlig signert forfatter og spillmaker Jane Jensen, samme dame som sto bak Gabriel Knight-spillene – noe som i hvert fall er en av mine favorittspillserier. Hun har også jobbet på Police Quest og King's Quest.

Vi er spente på det ferdige produktet, for vi har fått noen sniktitter de siste årene. Forrige gang var under sommerens E3:

– Den største grunnen til at jeg har såpass stor tro på dette prosjektet er at det hviler på akkurat det Jane Jensen gjør best. Her har vi en omfattende historie som tar opp alternative tema, og det gjøres med en presisjon og selvtillit som bærer preg av Jensens hang for gjennomført research. Samtidig er presentasjonen veldig tradisjonell, og prøver på ingen som helst måte å skape en ny standard for eventyrspill, skrev vår reporter, Lasse Lervik, i sin sniktitt.

Nå er det altså mulig å gjøre opp sin egen mening om Gray Matter.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden