Universal Open - Rocket League

«gReazy» går for gull i prestisjetung Rocket League-turnering

Nordmannen spiller Universal Open med stortalentet «Scrub Killa».

Rocket League Esports, Psyonix, montasje av Gamer.no

Den tidligere verdensmesteren i Rocket League, Marius «gReazy» Ranheim, er denne helgen i USA for å delta i Universal Open. Den prestisjetunge turneringen samler noen av de beste Rocket League-spillerne fra Europa og Nord-Amerika, til en turnering litt utenom det vanlige.

Norske Marius «gReazy» Ranheim er tidligere verdensmester i Rocket League.
Skjermbilde/RLCS

Universal Open spilles nemlig med lag på bare to spillere, sammenlignet med de fleste andre Rocket League-turneringer som har lag på tre spillere. For anledningen har «gReazy» alliert seg med 15 år gamle Kyle «Scrub Killa» Robertson fra Skottland, som i flere år har vært regnet som en av de beste spillerne i verden.

– Vi har spilt sammen ganske ofte, og fant ut at spillestilene våre passet bra sammen. Derfor tenkte vi det var en god idé å danne et lag for Universal Open, forteller nordmannen til Gamer.no.

Går for gull

«gReazy» og «Scrub Killa» møter syv andre lag i turneringen, deriblant nordmannens nye lagkamerat i Complexity Gaming – «Mognus». I vanlig Rocket League-stil spilles Universal Open med dobbel eliminering, som betyr at man må tape to serier før man er helt slått ut.

Hva spillestil angår kan kampene i to-mot-to-Rocket League oppleves som ganske annerledes enn de man for eksempel ser i Rocket League Championship Series. For det første blir det ofte mange flere mål fordi hvert lag har én spiller mindre på banen, og hastigheten er ikke like intens.

Universal Open er den største to-mot-to-turneringen i Rocket League.
Faceit, NBC

– Forskjellen ligger i tempoet og at det er mindre flying. I to mot to har du mye mer tid med ballen, siden banen er like stor og det er færre spillere. Det er også mange flere én-mot-én-situasjoner, mener Ranheim.

Selv om formatet kanskje er litt ulikt det «gReazy» er vant til å konkurrere i, har både han og «Scrub Killa» stor tro på suksess når de inntar scenen på NBC Studios i Connecticut.

– Vi har ett mål, og det er gull. Jeg har stor tro på at vi kan ta gullet hjem, og vi er veldig selvsikre på at vi kommer til å gjøre det også, sier nordmannen.

Basert på deres resultater i kvalifiseringen, må duoen regnes som en av favorittene til å vinne Universal Open. Laget gikk ubeseiret ut av Europa-regionen, og vant blant annet over nevnte Complexity på veien.

Hvordan det går i sluttspillet kan du se fredag 24. august fra klokken 18:00 på Twitch-kanalen til Faceit. Turneringen spilles over tre dager med serier på best av fem kamper, mens søndagens finale er best av syv.

Her i Norge skal elever og studenter snart få måle krefter i Rocket League.
Polaris arrangerer stor turnering for unge spillere »

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Siste fra forsiden