Greenlight-suksess for norske utviklere

Flere norske spillutviklere kan feire at de har fått innpass på Steam.

Valve har nå annonsert en gruppe med hundre nye spill som har fått grønt lys for Steam, og utvalget inkluderer blant annet noen spill som kan være spesielt interessante for oss nordmenn. Et av spillene som ble godkjent for lansering på verdens største digitale distribusjonsportal for PC-spill var det vesle plattformspillet Savant: Ascent, som kommer fra bergenserne i D-Pad Studios. Savant: Ascent er allerede tilgjengelig for kjøp direkte fra utviklerne.

– Jeg hoppet på dette med en gang, og skal prøve å spillet ut på fredag. Spillet kommer til å koste omlag 10 kroner. Vi skal prøve å få litt ekstra funksjoner inn for anledningen, slik som støtte for kontrollere. Det er mange som har etterspurt Savant på Steam, og nå har vi endelig fått sjansen til å gi det ut der, så det venter vi ikke med, forteller Jo-Remi Madsen fra D-Pad Studios til Gamer.no.

Magisk festival

Et langt større prosjekt er rollespillet Festival of Magic, som kommer fra den Oslo-baserte spillutvikleren Snow Castle. Dette fargerike spillet byr på massvis av utforskning, gåter og turbasert kamp. Spillet brukte ikke lang tid på å komme seg gjennom Greenlight-prosessen, og utviklerne er svært fornøyd med prosessen:

Trailer fra Festival of Magic.

– Vi la ut Festival of Magic på Greenlight for to uker siden og regnet med at det ville ta noen månder før vi ble godkjent. Vi ble positivt overrasket over flere ting. Først og fremst fikk vi veldig mange positive kommentarer. Så ble det tydelig at vi hadde en veldig rask utvikling på kurven over ja stemmer. Og ikke minst at andelen med folk som sa de ville kjøpe spillet var så mye større enn andelen som sa nei, forklarer Bendik Stang fra Snow Castle til Gamer.no.

Den raske godkjenningen kom faktisk overraskende på utviklerne. De hadde faktisk håpet at den skulle komme på et litt senere tidspunkt, ettersom de også planlegger en folkefinansieringskampanje på Kickstarter:

– I går satt vi å diskuterte vår Kickstarter-kampanje, og at det ville passe perfekt om vi ble «greenlit» midt i kampanjen, altså en gang i slutten av november. Så kom jeg hjem fra jobb og sjekket mail kjapt på telefonen. Da kom meldingen fra Steam. Det ble noen glade telefoner til alle på teamet etter det, forteller Bendik Stang.

Han legger også til at utviklerne planlegger en betatest av spillet før jul, og oppfordrer alle som ønsker å delta til å sende inn en søknad på det offisielle nettstedet.

The Mandate kom også med

Et spill som allerede er godt i gang med sin Kickstarter-kampanje er The Mandate, en science fiction-basert sjangerblanding med Funcom-veteranen Ole Herbjørnsen i spissen. Dette spillet var også blant utvalget som fikk grønt lys i denne runden, og ifølge Herbjørnsen var dette et viktig skritt for utvikleren:

Denne ferske videoen viser hvordan romkamp skal fungere i The Mandate.

– For vår del er det å få grønt lys på Steam veldig viktig. Ikke bare får vi tilgang på å selge The Mandate til alle de over 60 millioner brukerne på Steam, men vi har fått overveldende positiv respons på Greenlight, og vi lå som nummer tre på lista. Andel ja-stemmer til The Mandate var vesentlig høyere enn gjennomsnittet og understreker for oss at det er et marked for spillet, sier Herbjørnsen til Gamer.no.

Ifølge Herbjørnsen er ikke bare Steam en potensielt svært viktig salgskanal, men programvaren har også funksjonalitet som kan være nyttig for utviklerne. Han trekker blant annet frem støtte for spillerskapte modifikasjoner og det å tilrettelegge for samarbeidsspilling – en svært viktig del av konseptet – som områder der Steam kan komme godt med i den videre utviklingen.

For mer informasjon om The Mandate kan du lese et omfattende intervju med Ole Herbjørnsen.

Les også: Sniktitt på Festival of Magic
Les også: Greenlight åpner slusene

Siste fra forsiden