Grøsserspillet Dead Space er gratis denne uken

EA disker opp med en godbit til PC-spillere.

EA

EA rullet tirsdag ut et nytt innslag i Origin spanderer, kampanjen som med jevne mellomrom deler ut spill helt gratis. Denne gangen byr nettbutikken på en aldri så liten dose grøss, med skytespillet Dead Space fra 2008.

Dead Space tar spillere med på en uhyggelig tur ut i rommet.
EA

For å stikke av med et eksemplar er det bare å besøke spillets Origin-side, og trykke på «Legg til i spillbiblioteket»-knappen. Om du ikke allerede har en Origin-konto blir du nødt til å registrere deg, og deretter får du beholde spillet for evig og alltid.

Tilbudet er kun tilgjengelig i begrenset tid, men nøyaktig hvor lang tid man har på seg er uvisst.

Uhyggelig tur i rommet

I Dead Space får vi bli med opp til USG Ishimura, et romskip invadert av noen mindre hyggelige vesener fra en annen planet. I rollen som mekanikeren Isaac Clarke er det opp til spillere å ta opp kampen mot de dødelige skapningene, og redde både skipet og dets gjenlevende mannskap om mulig.

Opplevelsen er av den grøsserfylte sorten, og Dead Space handler mer om å komme seg helskinnet gjennom uhyggelige stunder enn å pepre løs på uendelige bølger med fiender. Nettopp dette var noe vår anmelder satte stor pris på da han gav spillet åtte av ti poeng på karakterskalaen:

– Dette er ikke et actionspill i et konstant høyt tempo, men du kan være trygg på at du får se nok blod og avkappede kroppsdeler likevel. Tempoet henter mye inspirasjon fra Resident Evil 4, og du vil ofte gå lengre avstander uten å møte på noe som helst. Utviklerne har gjort en fantastisk jobb med å bygge opp stemningen, og selv om du ikke skulle møte en eneste fiende på en stund vil du alltid være på vakt, skrev Øystein Furevik for snart ti år siden.

Etter nesten 20 år måtte Dead Space-studioet lukke dørene.
EA la ned Visceral Games og gav utviklerens Star Wars-spill til et annet team »

Siste fra forsiden