Dead Space

Dead Space-nyversjonen kommer tidlig neste år

EA avslørte lanseringsplaner i ny utviklervideo.

Nyversjonen av Dead Space skal ut i begynnelsen av 2023. Det er om alt går etter planen for utvikler EA Motive.

Lanseringsplanen ble avslørt under fredagens direktesending om spillet. Der kunne produsent Philippe Ducharme forklare at nye Dead Space enda ikke har kommet seg til alfastadiet av utviklingen, men at teamet faktisk har en nøyaktig slippdato i tankene som de jobber mot.

A.L.I.V.E.-systemet endrer måten Isaac snakker og puster, avhengig av situasjonen han befinner seg i.
EA

– Akkurat nå er teamet et par uker unna å gjøre vår første fullstendige gjennomspilling. […] Vi tror at vi ligger godt an til å kunne gjøre skikkelig poleringsarbeid, skikkelig utluking av feil og at vi kan nå den datoen som vi har satt for oss selv. Men enn så lenge sier vi bare «tidlig neste år».

Livesendingen handlet ellers om lyddesign og hvordan EA har modernisert dette for en mer moderne Dead Space-opplevelse. I videoen øverst i artikkelen kan du blant annet høre hvordan våpnene høres ut i nyversjonen, sammenlignet med originalen.

Videoen til høyre forklarer mer om spillets såkalte A.L.I.V.E.-system. Dette styrer hvordan protagonist Isaac for eksempel snakker og puster, avhengig av situasjonen han befinner seg i. I stressende situasjoner vil han for eksempel puste tyngre og ha høyere puls, mens replikkene hans blir mer anstrengte dersom han er skadet.

Nye Dead Space skal etter planen lanseres på PC, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S. Dette blir altså en gang i begynnelsen av 2023.

Gotham Knights har fått offisiell slippdato.
Actioneventyret kommer i oktober »

Siste fra forsiden