GTA IV får ny utgivelsesdato

Ventetiden er snart over

Rockstar Games har kunngjort den endelige utgivelsesdatoen for Grand Theft Auto IV.

Nå har alle som gleder seg til Grand Theft Auto IV fått en dato som de kan krysse av på kalenderen. Spillet skal nemlig lanseres 29. april i år, både til Xbox 360 og PlayStation 3.

Det tar tid å bygge en by som dette

Sam Houser, som er både grunnlegger av og produsent hos Rockstar Games, er ikke beskjeden:

– Vi har presset oss selv veldig hardt for å lage noe utrolig, og håper at spillet setter en ny standard for interaktiv underholdning, sier han.

Opprinnelig skulle Grand Theft Auto IV blitt lansert i fjor høst, men som de fleste sikkert forstår er det ikke gjort i en håndvending å lage en virtuell storby. Spillet ble derfor utsatt.

Mye ny informasjon

Rockstar Games har også kommet med en rekke nye detaljer om spillet. For eksempel forteller de at kamp til fots har blitt mye glattere enn i tidligere spill, takket være et Gears of War-aktig system hvor du lett kan søke dekning og skyte uten å forlate skjulestedet ditt.

Spillet autolagres også oftere enn tidligere, slik at du slipper å spille de samme tingene om og om igjen. Dessuten skal det være mye enklere (og raskere) å starte oppdrag på nytt.

Utforsk byen på to eller fire hjul

En spennende detalj er at hvis du rapper en politibil, kan du benytte deg av datamaskinen i bilen for å søke etter addresser og navn, og denne vil også kunne kombineres med den nye mobiltelefonen du får benytte deg av.

Telefonen kan du som kjent også benytte for å kontakte folk, og ved å få venner i spillet kan du for eksempel belønnes med gratis taxi eller helikopterturer.

For å bli venner med folk kan du ta dem med ut, for å bowle, spille darts, biljard eller bare ta en halvliter med dem (men husk at hvis du får for mye å drikke, får du blant annet problemer med balansen). Dette gjøres gjennom minispill, som i San Andreas.

Dessuten er det bekreftet at både motorsykler og raske båter blir å finne i spillet. Mer informasjon kan du lese hos Eurogamer.

Siste fra forsiden