GTA IV på Table Tennis-motor?

Nye rykter om Grand Theft Auto IV vil ha det til at spillet skal kjøre på Table Tennis-motoren.

Da Electronic Arts kjøpte Criterion Games i fjor sommer, fikk de ikke bare en kjent utvikler av spill som Burnout og Black, men også sin egen spillmotor; Renderware. Dette oppkjøpet var imidlertid ikke like gode nyheter for Take 2, etter som alle GTA-spillene siden GTA 3 har kjørt på Renderware-motoren.

Derfor ville det ikke være overraskende om de har valgt å gå over til en annen spillmotor med GTA IV, og nå vil ryktene ha det til at det neste store GTA-spillet vil kjøre på Table Tennis-motoren, også kjent som RAGE (Rockstar Advanced Game Engine). Dette forteller Total Video Games, som siterer tyske Gamefront, som igjen siterer et MTV-intervju.

Om det er sant eller ikke gjenstår å se, men selv om Table Tennis og GTA IV etter alt å dømme vil kreve rimelig ulike ting av spillmotoren, virker det som RAGE er i stand til å tilby svært avansert grafikk og fysikk. Dessuten ville det utvilsomt være en forretningsmessig lur idé å bruke en egenprodusert spillmotor til kommende Rockstar-spill.

Utenom dette vet vi fortsatt ekstremt lite om GTA IV, som kommer samtidig til Xbox 360 og PlayStation 3. Det lille vi har hørt kommer fra nettstedet IMDB, som hevder at Rockstar-president Dan Houser skriver spillets handling sammen med James Worrall, og at Lazlow Jones og Navid Khonsari (begge veteraner fra serien) er blant skuespillerne.

Siste fra forsiden