GTA IV utsatt til 2008

Dårlig nyhet for alle gangsterspirer: Grand Theft Auto IV kommer ikke før til neste år.

Take Two (eierne av Rockstar Games) kunngjorde i går kveld at GTA IV har blitt utsatt til andre kvartal i finansåret 2008. Det vil si at spillet ikke vil komme på markedet før tidligst første februar neste kalenderår (finansåret og kalenderåret går ikke helt likt).

Styreforman Strauss Zelnick forteller at Rockstar er i ferd med å sette en ny standard for spill, og at enkelte elementer av utviklingen viste seg å være mer tidkrevende enn på forhånd antatt. Det at spillet skal lanseres samtidig for PS3 og Xbox 360 har visstnok også krevd mer tid enn Rockstar hadde regnet med.

Zelnick legger til at det er vitalt at de får mulighet til å perfeksjonere spillet, og at dette er noe de skylder seriens millioner av tilhengere. Han lover at GTA IV kommer til å være verd ventetiden, og at det kommer til å bli en grensesprengende spillopplevelse som utnytter seg maksimalt av kraften i de nye konsollene.

Rockstar-produsent Sam Houser forteller at denne kraften tillater teamet å lage det GTA-spillet de alltid har drømt om, og at spillet presser maskinvaren til det ytterste. Målet deres skal være å overgå tilhengernes villeste forventninger.

For Take Two resulterer utsettelsen i at de forventer å tjene to hundre millioner dollar mindre i finansåret 2006, som avsluttes 31. oktober. Problemene med Manhunt 2 har utvilsomt også hjulpet til med å gjøre dette finansåret langt mindre vellykket enn det amerikanske selskapet hadde håpet på.

Siste fra forsiden