Bank Sephiroth i september

Guder, helter og skurker

Final Fantasy: Dissidia har fått europeisk slippdato.

Final Fantasy-serien er fylt med sverdsvingende helter og skumle skurker, og PSP-spillet Dissidia gir deg muligheten til å banke eller bli banket av flere kjente fjes fra seriens over tjue år lange historie.

Tidligere i år kunngjorde Square Enix at spillet var på vei til Europa, og nå har de spikret slippdatoen. Fra og med 4. september kan du ta påta deg rollen som Cloud, Terra, Cecil, Kefka, Zadine, dommer Gabranth og en rekke andre helter og skurker.

Handlingen dreier seg om en konflikt mellom de to guddommene Kosmos og Kaos. De er for jevnsterke til å beseire hverandre, men når de begynner å tilkaller mektige krigere fra forskjellige verdener brytes den evige stillstanden. Kaos får overtaket, og Kosmos siste håp ligger hos Final Fantasy-seriens helter.

Dissidia er hovedsakelig et slåssespill, men det er ispedd en drøss med rollespillelementer. Krigerne dine kan tjene erfaringspoeng og gå opp nivåer, samt utstyre seg med rustninger og gjenstander som gir bedre forsvar og økt slagkraft. Velkjente monstre som Bahamut og Shiva kan også tilkalles for å få overtaket på motstanderen.

Selve kampene har også dugelig med tall og målere for rollespillfans. Hver av krigerne har naturlig nok en helsemåler, men også en poengsum som representerer styrken deres. Ved å ta og gi skade vokser og krymper dette tallet, og jo høyere det er, jo hardere slår du. I tillegg kan du spare opp energi ved å slå løs på motstanderen, og når denne energien når sitt høyeste punkt kan du aktivere velkjente spesialangrep og transformasjoner som er unike for hver kriger.

Final Fantasy: Dissidia er eksklusivt til PSP, og skal selges både i en standardutgave og en egen samlerutgave. Kjøper du sistnevnte får du spillmusikken på CD, en bok med konsepttegninger og en liten strategiguide.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden