Gudfaren-spill involvert i søksmål

Forfattersønn vil ha penger

Filmselskapet Paramount blir saksøkt for å ikke ha delt inntektene fra Gudfaren-spillet.

Electronic Arts spillutgave av filmklassikeren Gudfaren fikk en noen lunken mottakelse av spillpressen, men har likevel vært en innbringende affære for spillgiganten, og tydeligvis også for rettighetshaverne Paramount Pictures. De har nemlig blitt saksøkt for å ikke ha delt profitten.

Profitten fra spillutgaven sår splid mellom rettighetshaverne.

Det var Mario Puzo som skrev boken filmen bygger på, og det er den avdøde forfatterens sønn som nå mener filmselskapet skylder penger. Ifølge Reuters hevder forfattersønn Anthony Puzo at Paramount har brutt en avtale de inngikk med hans far i 1992.

Avtalen skal ha involvert rettighetene til å bruke elementer fra Gudfaren i en audiovisuell sammenheng. Anthony hevder filmselskapet lovet en stor sum av inntektene fra den slags bruk til Mario, og at de nå nekter å gjøre opp for seg for spillversjonen. Siden forfatteren selv er død mener Anthony at pengene skal gå til hans barn og arvinger.

Anthony hevder også at avtalen ble inngått som kompensasjon. Da han var en ung og ukjent forfatter skal Mario ha solgt filmrettighetene til Gudfaren svært billig, og avtalen fra 1992 skal visstnok ha vært en kompensasjon for dette.

EA er foreløpig upåvirket av rettsdramaet og er godt i gang med det neste Gudfaren-spillet. Ifølge Eurogamer har EA-sjef John Riccitiello sagt at det blir et av spillene selskapet kommer til å snakke mye om denne høsten.

Siste fra forsiden