Anmeldelse

.Hack//Infection Vol. 1

Gled dere alle animetilhengere, for Bandais hittil mest ambisiøse prosjekt er endelig her. .Hack-serien er en multimedieopplevelse av dimensjoner, og gir en helt ny betydning til begrepet MMORPG.

Side 1
Side 2
Side 3

.Hack er nemlig noe så unikt som et MMORPG - i betydningen Massively Multiplayer Offline Role-Playing Game. Et simulert onlinespill med andre ord, og ingen Internettilkobling er nødvendig. Bak seg har spillet navn som Kazunori Ito, Koichi Mashimo og Yoshiyuki Sadamoto, som blant annet står bak velkjente Evangelion og Ghost In the Shell. Det blir heller ikke akkurat dårligere av at en kan velge å høre all tale på originalspråket, som selvfølgelig er japansk. Serien kommer ut som spill, DVD, TV-serie (som også kommer ut på DVD) og tegneserie, alle i fire deler i løpet av 2004. Hvert medium kompletterer hverandre ved å fortelle sin del av historien. Likevel er det ikke nødvendig å kjøpe alt for å nyte .Hack-serien. DVD-en følger med spillet, og kan sees på som en lang, men svært velfungerende innføring i spillet. Den setter deg inn i historien, og gir deg lyst til å ta fatt på eventyret.

"The World"
Du spiller altså en gutt som spiller et MMORPG, kalt "The World". Dette er verdens mest populære spill, og har solgt 20 millioner eksemplarer. Når du starter spillet, får du opp en Windows-lignende meny, hvor du blant annet har tilgang til webnyheter og e-post. Når du logger inn i "The World", får du dessuten tilgang til et forum hvor spillets brukere poster nyttig og unyttig informasjon. Som nybegynner er det mye å sette deg inn i, og turtorialet får du gjennom en venn. Skulle du likevel lure på noe, er all informasjonen du trenger tilgjengelig på e-post eller på forumet.

Det viser seg snart at ikke alt er som det skal være i spillet. Ryktene går om folk som har falt i koma på grunn av spillet, og når det skjer med en av dine venner gjør du alt som står i din makt for å redde ham. Dermed er kampen for å avsløre "The Worlds" hemmelighet i gang. Av en mystisk jente får du et armbånd som gir deg evnen "data drain", altså å skrive om monstres data og gjøre dem svakere. Denne evnen blir ditt viktigste redskap i kampen, men må brukes med en viss forsiktighet. Den kan nemlig ødelegge deg hvis den misbrukes.

Og slik bygger vi karakter
Karakteren din kan bygges opp på to måter; gjennom våpen og utstyr og gjennom å gå opp i nivåer. Sistnevnte øker din status sakte, men sikkert. Alle magiformlene og spesielle evner er knyttet til våpen og utstyr, og bytter du ut en ting bytter du også ut dine tilgjengelige formler og evner. For å bruke disse, trenger du "SP", en type magiressurs. I tillegg er det knyttet en del statuspoeng til våpen og utstyr, og når du bytter en ting kan for eksempel ditt magiske forsvar eller også elementforsvar bli dårligere eller bedre. Ja, det er elementer også i dette rollespillet, hele seks av dem: Tre, jord, torden, mørke, ild og vann. En del monstre er av for eksempel ild, og da er et vannangrep ekstra effektivt på dem.

I tillegg til magiformlene og evnene, har du magiruller. Disse brukes som vanlige gjenstander, og du har kun et visst antall av hver. De krever ingen "SP", og nye får du som andre ting ved å kjøpe av kjøpmannen, bytte med andre spillere eller finne dem på de ulike brettene. Dette er også måten du får tilgang til nytt våpen og utstyr på, men når du stiger i gradene er det vanskelig å finne våpen. Da er det bedre å finne en oase som er på hvert brett og hive uti det du vil forbedre. Bare pass på, for det kan også bli dårligere, alt etter vær og tid på døgnet.

Trenger du litt ekstra styrke eller beskyttelse, kan det dessuten være lurt å oppsøke fakler som står rundt omkring på brettene. Disse gir deg positive effekter som varer en god stund, men dessverre er de ofte mer til bry enn til hjelp. Effektene skal nemlig synes svært så godt, og det lyser og flyr symboler over hodene på deg og dine venner, og det hele er en noe kaotisk opplevelse. Heldigvis kan man venne seg til så mangt. Det er mange ting og utstyr å velge i, men du kan ikke bære med deg mer enn 40 ulike gjenstander på en gang. Da er det godt å ha et lager hvor du kan sette fra deg og hente som du vil. Lagring gjøres i en av de to byene, eller på skrivebordet. Spillet kan ikke spilles sammen med virkelige venner.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden