Fortsatt Medal of Honor-boikott

Hæren er sur

Selv om Taliban har skiftet navn, er det fortsatt kontroverser.

Tidligere denne uken ble det klart at du ikke kan spille som Taliban i EAs Medal of Honor, likevel. Fienden har isteden fått navnet "Opposing Force", etter protester fra pårørende av amerikanske soldater i Afghanistan og det amerikanske militæret.

Du er slem!

Denne endringen har ingen betyding for den amerikanske hærens leverandør av varer og tjenester, som fortsatt vil nekte å ta inn spillet på sine mange baser. Dermed får EA en litt mer begrenset mulighet til å nå en av sine kjernegrupper for dette spillet.

– Vi tar ikke inn spillet ut av respekt for de som er berørt av reelle hendelser som også presenteres i spillet. Vi beklager eventuelle ulemper som følge av dette, men vi står fast ved det vi har sagt om denne saken tidligere, sier en talsperson for både hæren og luftforsvarets leverandørtjeneste til Kotaku.

I enspillerdelen av Medal of Honor dreper du Taliban over en lav sko, men det som fikk reaksjoner var at du kunne drepe amerikanske soldater som Taliban i flerspillerdelen. Det kosmetiske navneskiftet var altså ikke nok for å stilne den kritikken, mot et spill som i utgangspunktet lages som en slags støtteerklæring til amerikansk militært personell.

Gamer.no har kommet seg helskinnet igjennom den ferdige utgaven av Medal of Honor, og du kan vente deg en anmeldelse før det slippes i neste uke – torsdag 14. oktober (til PC, Xbox 360 og PlayStation 3).

Dette er det aller første Medal of Honor-spillet som er satt til moderne tid, og representerer slik sett en ny start for serien. Er det også ensbetydende med en kvalitetshevning?

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden