Halo 3 med «hold kjeft-knapp»

Det å spille skytespill over nett kan være en traumatisk opplevelse for ørene. I Halo 3 kan du heldigvis stoppe kjeften på de med munndiaré.

Alle Xbox Live-brukere har opplevd å få huden full mens man spiller mot andre over nett. Utskjelling, rasisme, overdreven banning eller synging (!) kan bli et problem når du møter useriøse spillere til kamp over Live.

Lei folk som klager på kjøringen din?

Halo 2 er ikke noe annerledes, og Bungie har faktisk fått mange klager på hvordan folk oppfører seg mens de spiller over nett. I Halo 3 på Xbox 360 ser utvikleren ut til å ha løst problemet med skrikende pubertale drapsmaskinger og syngende galninger.

Frank O’Connor i Bungie kan nemlig melde at Halo 3 kommer med en «hold kjeft-knapp». Her kan du velge ut hvilke spillere du helst vil nyte i stillehet, venn eller fiende. I øyeblikket er det snakk om back-knappen på kontrollen, men knappvalget kan komme til å endre seg frem mot den endelige utgivelsen.

Kanskje det nå blir slutt på klager til Bungie om frekke spillere?

- Vi gjør hele tiden vårt beste for å komme med smarte løsninger for problemer som dette, men vi kan ikke oppførere oss som foreldre for disse trøbbelmakerne, sier O’Connor.

Halo 3 er det tredje spillet i trilogien om Master Chief og hans strabasiøse kamp mot stormannsgale romvesner, kjent som «Pakten». Her vender han tilbake til jorden, der Pakten har tatt fullstendig over. Bungie lover fantastisk kunstig intelligens, ny og realistisk fysikk, og nye spillmekanikker som kommer til å glede både gamle og nye fans av serien.

Det er ikke fastsatt en slippdato for Halo 3, men mye tyder på at spillet kan komme i salg i fjerde kvartal 2007.

Siste fra forsiden