Halo infinite

Halo Infinite hadde opprinnelig en større Breath of the Wild-inspirert verden

Ble kuttet ned da utviklingen støtte på problemer.

Xbox Game Studios

Halo Infinite skulle opprinnelig ha en større og mer åpen verden, på lik linje med The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Det hevder en ny rapport fra Bloomberg.

Master Chief legger ut på nye eventyr i Halo Infinite.
Xbox Game Studios

Ifølge nettstedet landet utvikler 343 Industries på åpen verden-konseptet tidlig i spillets utvikling. Spillere skulle fritt få utforske en gigantisk verden, og utføre oppdrag i akkurat den rekkefølgen de ønsket.

Uenighet om hvilken retning spillet skulle ta skapte imidlertid store problemer for 343, hevder rapporten. Sommeren 2019 besluttet studioet seg derfor for å skrote omtrent to tredjedeler av hele spillet, og den planlagte Zelda-verdenen ble krympet ned til noe mye mindre.

Ifølge Bloomberg-journalist Jason Schreier stammet mange av utviklingsproblemene fra trøbbel med spillmotoren Faber. Denne skal ha blitt så knotete å bruke for Halo Infinite at 343 nesten bestemte seg for å bytte til Unreal Engine.

Teamet beholdt til slutt den kranglete Faber-motoren, men endte opp med å utsette Halo Infinite flere ganger. Angivelig var planen å slippe flerspillerdelen i 2019 og deretter kampanjedelen i 2020, men som vi nå vet kom begge delene først i slutten av 2021.

Rapporten forklarer videre hvordan tidligere Halo-guru Joseph Staten ble hentet inn for å berge Halo Infinite etter den katastrofale presentasjonen av spillet i fjor sommer. Staten ryddet opp i den lave moralen hos 343, sørget for at teamet fikk mer tid fra Microsoft og introduserte diverse endringer til både funksjonalitet og grafikk.

Sluttresultatet ble godt mottatt her på bruket, og både flerspillerdelen og kampanjen fikk skryt av våre anmeldere. Halo Infinite er riktignok ikke ferdigutviklet, og funksjoner som samarbeidsspilling, Forge-modusen og muligheten til å spille kampanjeoppdrag på nytt kommer først i tiden etter lansering.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen angrer på måten Halo Infinite ble utsatt »

Siste fra forsiden