Hamar Game Collective

Hamar Game Collective begjært konkurs

Det norske utviklerfellesskapet stenger dørene etter 11 år.

Illustrasjonsbilde fra Sarepta Studio-spillet Project Thalassa. Medlemsbedriftene i Hamar Game Collective blir ikke direkte berørt av konkursen.
Sarepta Studio

Hamar Game Collective melder onsdag at det stenger sine dører. Utviklerfellesskapet, bestående av 16 norske spillselskaper, er konkurs og kan ikke lenger holde driften gående.

– Det er med tungt hjerte vi må meddele at Hamar Game Collective har begjært oppbud. HGC har i over et tiår vært viktig for utvikling av spillmiljøet, derfor har dette ikke vært en lett beslutning å ta, forteller Andreas Fuglesang, styreleder i Hamar Game Collective.

I en pressemelding forklarer fellesskapet at samtlige medlemmer har overholdt sine økonomiske forpliktelser. Likevel har det endt med konkurs, av grunner som ledelsen ikke ønsker å gå i detalj på.

Fungerende daglig leder Catharina Due Bøhler melder at styret ser på situasjonen med fortvilelse. Hun takker samtidig for forståelse fra kreditorer og fra virkemiddelapparatet i Innlandet som har forsøkt å hjelpe Hamar Game Collective ut av knipa.

– Dessverre har styret likevel måttet konkludere at den økonomiske utfordringen var for stor til å unngå konkurs, sier Bøhler.

Hamar Game Collective er konkurs.
Hamar Game Collective

Hamar Game Collective ble opprettet i 2013. Målet for fellesskapet var samarbeid gjennom deling av ressurser og kompetanse. I løpet av de siste 11 årene har det vokst fra tre utviklere til 16, med studioer som Sarepta, Perfectly Paranormal og Polyblock på medlemslista.

Medlemsstudioene blir ikke direkte berørt av konkursen og det jobbes nå med å finne løsninger for å videreføre fellesskapet.

– Selv om Hamar Game Collective ble avsluttet brått og trist så har vi et håp om at paraplyorganisasjonen blir husket for de bra tingene som samvirket har oppnådd. Det er viktig å se at vi fremdeles har et flott spillmiljø; med spill som er blitt skapt, priser som er vunnet, eventer som er gjort og fine folk som har hatt gleden av å være en del av delingskulturen, avslutter Fuglesang.

LES OGSÅ: Norske Hyper Games i ekstase etter Snusmumrikken-lanseringen »

Siste fra forsiden