Telialigaen - Counter-Strike

– Han har den stjernespiller-holdningen

Jesper «Jimbo» Kamsrud mener de har funnet gull i rumenske Nica «adeX» Adelin.

Jesper «Jimbo» Kamsrud er imponert over lagkamerat Nica «adeX» Adelin.
Eivind Von Døhlen/Good Game

MANDAG 14. FEBRUAR

18:00 - Vanir - 777
18:00 - Oilers - Bitfix
18:00 - Wizard - Midgard
18:00 - Apeks Rebels - Foxed
20:00 - Metizport - 00 Prospects

Se resten av kampene i terminlisten »

En ny uke med Telialigaen står for tur og etter to runde begynner det allerede å spøke for lag som Foxed, Wizard, Vanir og Metizport som ikke har plukket med seg et eneste poeng.

I rundens hovedkamp møter sistnevnte 00 Prospects som på sin side har full pott etter to serierunder. Dermed har Metizport mye å bevise mandag kveld.

– Vi må snart begynne å plukke poeng, og det er nok ikke noe bedre kamp å begynne klatringen på tabellen enn akkurat denne, forteller Metizport-kaptein Kim Fredrik «Winther» Winther om presset før rundens hovedkamp.

Se kampen mellom Oilers og Foxed på vår Twitch-kanal fra mandag klokken 20:00 »

LES OGSÅ: – Er vi litt heldige kan vi gå ubeseiret gjennom seriespillet

Trenger sårt poeng

DISSE SPILLER FOR METIZPORT

Vis mer

no Kim Fredrik «Winther» Winther
no Jørgen «bINA0» Vik
no Emil «kaas» Kaasa
no Oliver «m3r0» Olsen
no Joakim «JOKKUM» Tuene

no Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes (trener)

Kim Fredrik «Winther» Winther mener laget må begynne å plukke poeng.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Før forrige serierunde inviterte Apeks Metizport til treningsleir i Oslo. Der skulle klubbene bygge bro seg i mellom og utvikles sportslig. Winther forteller litt om opplevelsen på Apeks-kontoret.

– Under treningsleiren så lærte vi å kjenne hverandre bedre både på og av server. Også får man jo så klart prioritert mye mer tid til Counter-Strike når man er samlet sammen og eneste fokuset er nettopp det.

Likevel har sesongåpningen vært tøff for laget som berget plassen med nød og neppe forrige sesong. Null poeng etter to kamper kommer etter et knepent tap i åpningsrunden mot Oilers før Apeks Rebels ble flere nummer for store forrige serierunde under «LAN-kampen».

– Vi føler vel at sesongåpningen har vært røff. Da vi føler og mener vi fortjente tre poeng ut fra hvordan kampen utviklet seg mot Oilers. Men de hadde hakket mer rutine og greide hente oss inn i overtiden på begge kartene. Mot Apeks Rebels så var vi massive underdogs og tapet var vel mer eller mindre forventet. Det var vel heller måten vi tapte på som tok oss litt på sengen. Så det er på tide å begynne å sanke noen poeng hvis vi skal greie å komme i nærheten av målet vårt, forteller Winther.

Mandag møter de nok en sluttspillkandidat og Metizport trenger sårt poeng etter den skuffende sesongstarten. Winther tror mandagens motstander føler seg som favoritter før møtet.

Les også
To Metizport-spillere utestengt fra Telialigaen

– I kampen mot 00 Prospects møter vi nok en god sammensveiset gjeng med mye erfaring og skytekraft, som forventer å ta tre poeng mot oss. Men vi skal gi dem alt vi har og gjøre det vi kan for å hente vår første seier for sesongen, avslutter Winther.

LES OGSÅ: Apeks inviterer Metizport til treningsleir

Skryter av lagkamerat

DISSE SPILLER FOR 00 PROSPECTS

Vis mer

no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Viktor «vHw» Wadman
se Olle «spooke» Grundström
td Nica «adeX» Adelin

no Dennis «Rytter» Rytter (trener)
se Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

Jesper «Jimbo» Kamsrud mener laget har mer å gå på.
Martin Leigland/TV 2 Esport

I 00 Prospects-leiren er situasjonen en helt annen. Laget har plukket med seg samtlige poeng i sesongens to første kamper. Likevel mener Jesper «Jimbo» Kamsrud at laget ikke er helt stabilt enda.

– Sesongen vår har startet litt «shaky». Vi møtte Vanir i første runde og vant ganske komfortabelt som forventet. Deretter holdt vi på å gå på en smell mot Wizard der vi til slutt vant en jevn overtid på siste kartet. Jeg synes vi spiller ganske bra med tanke på tiden vi har hatt sammen. Selvfølgelig en del ting som må forbedres, men det kommer med mer tid, forteller Kamsrud.

Hans øvrige lagkamerater har nok av erfaring fra Telialigaen tidligere med unntak av en spiller. Nica «adeX» Adelin har briljert i sesongåpningen og var en avgjørende brikke for at det ble tre poeng mot Wizard. Kamsrud mener laget har funnet gull i den rumenske AWP-eren.

– «adeX» er helt sinnsykt god, han har den stjernespiller-holdningen når han AWP-er og vet godt hvordan han skal sette opp «plays» rundt seg selv. Han var også tidligere taktisk leder så han er god å ha midt i runden der han bidrar en god del på det taktiske.

Kamsrud forventer å fortsette poengfangsten mot Metizport og innrømmer at kampen er viktig for å ikke falle av i topp fire kampen.

– I kampen mot Metizport forventer vi å vinne 2-0 og ta med oss tre poeng. Jeg synes de har en spennende lagoppstilling og man skal aldri undervurdere Saudas stolthet «bINA0». Det er selvfølgelig viktig å hente poeng der man er favoritter sånn at sluttspillet ikke ryker, avslutter Kamsrud.

Slik ser tabellen ut før 3. serierunde.
Telialigaen

Siste fra forsiden