Han spiller gjennom hele Dark Souls II på én time

Og nei, ingen «glitcher» ble utnyttet.

Såkalt «speedrunning», det vil si å komme seg raskest mulig gjennom et spill, har for lengst blitt en slags sport blant ulike subkulturer av spillere, og det kreves mye øvelse, prøving og feiling for å hevde seg på toppnivået.

Hittil har vi sett veltrente speedrunnere bryne seg på blant annet Zelda-klassiskeren Ocarina of Time og det legendariske Half-Life. Nå har turen kommet til er betydelig nyere spill som ikke bare er relativt langt, men som attpåtil er kjent for sin høye vanskelighetsgrad, nemlig Dark Souls II.

Fullførte på under én time

Som Eurogamer nå melder har en fyr ved navn Corey Coolidge fullført hele Dark Souls II på temmelig respektable én time, eller 59 minutter og 15 sekunder for å være helt presis.

Hvor utrolig dette enn høres ut forsikrer Coolidge at han ikke har utnyttet noen former for glitcher, noe som er en vanlig teknikk blant mange speedrunnere som runder spill på «umulige» tider.

Derimot benytter han seg av et annet «lovlig» triks som innebærer å benytte seg av en hemmelig snarvei som åpner seg etter å ha samlet inn til sammen én million sjeler i løpet av én gjennomspilling.

Døde én gang

I tillegg kommer det tydelig frem i videoen at Coolidge har et svært solid grep på bossene i spillet, og spillingen ellers er også mer eller mindre feilfri.

Collidge døde én gang under speedrun-gjennomgangen, noe som gjorde at han tapte 18 sekunder. Dermed havnet han i et vanskelig dilemma hvor han måtte ta stilling til hvorvidt han skulle starte på nytt, noe han valgte å ikke gjøre. Hele videoen ser du under, og en beskrivelse av gjennomspillingen finner du på Reddit.

From Software har et nytt spill på gang: Bloodborne har nå blitt utsatt til mars »

Siste fra forsiden