Datakrigerne i King of Nordic - Counter-Strike: GO

Har en plan for å stoppe svenskene fra å vinne jackpot

– Det krever at vi ikke er redde for å spille spillet vårt, sier Fredrik «slabzki» Slabinski i Datakrigerne.

Fredrik «slabzki» Slabinski og resten av Datakrigerne er klare for å slå Sverige ned fra tronen i King of Nordic.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

På mandag braker Telenorligaen i gang, men allerede på fredag kan du få en dose norsk Counter-Strike, i det Datakrigerne inntar King of Nordic. Dette er den tolvte sesongen av den nordiske turneringen, og for øyeblikket er det Sverige som er kongene av Norden.

Fredrik «slabzki» Slabinski og resten av laget har derimot funnet ut hva som skal til for å slå svenskene ned fra tronen.

– Nå som svenskene er kun en seier unna King of Nordic-jackpoten, vil de nok prøve å utnytte sitt fulle potensiale for å vinne. Svenskene innehar mye rutine, og det betyr at vi som et mikslag blir nødt til å prestere på vårt beste for å slå de ned fra tronen. Det krever at vi ikke er redde for å spille spillet vårt, og at vi ikke blir for passive i hektiske situasjoner, sier han til Gamer.no.

– Fremdeles mer erfaring og rutine i de danske og svenske topplagene

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Fredrik «slabzki» Slabinski
Daniel «zykes» Jensen
Anders «savvy » Sundet
Tor André «dubT» Løland Vatle
Christian «DreamcatchR» Paulsen

Til tross for å ha en plan for å slå svenskene av tronen, legger ikke Slabinski skjul på at spesielt danske og svenkse topplag fremdeles ligger et hode foran norske lag.

– Dersom vi snakker om topplag, er det fremdeles mer erfaring og rutine i de danske og svenske lagene. nå ser vi derimot at Nordavind har hevet seg stort fra forrige sesong i Telenorligaen, og etter noen måneder vil spillerne i laget antakeligvis integrere «zEVES» sine holdninger og tidlige erfaringer i spillet sitt. Da vil vi muligens se at de kan slå de bedre svenske og danske lagene i best-av-tre-serier, forteller han til Gamer.no.

Med sesongstart i Telenorligaen rett rundt hjørnet, kan Slabinski fortelle til Gamer.no at han kommer til å spille i andredivisjon for Freelancers. Om favorittene i førstedivisjon hersker det ingen tvil for Slabinski.

– Jeg blir veldig overrasket om noen klarer å vinne et kart over Nordavind, så jeg ser for meg at finalen blir mellom de og Kingpins. Jeg tror også at Flawless kommer til å overraske, ettersom to av spillerne deres er veldig talentfulle, og de kan sørge for seire om de er i form.

For kort tid siden avslørte Valve lanseringen av den ikoniske maskinpistolen MP5, kjent fra Counter-Strike 1.6, til stor nostalgisk begeistring i miljøet. Slabinski deler derimot ikke den nostalgiske begeistringen, men ser på lanseringen som et positivt steg for spillet.

– Jeg spilte ikke 1.6, så jeg har ikke opplevd den samme nostalgien som mange har, men det er alltid spennende med et nytt våpen i spillet. Det viser at Valve kanskje kommer til å gi CS:GO litt mer oppmerksomhet. Hvis du vet hvordan du bruker MP7, burde det ikke være noe problem å plukke opp MP5-SD, ettersom de deler samme rekylmønster og spillestil, forteller han til Gamer.no.

Likevel forutser han en fremtid uten nevneverdig mye bruk av den ikoniske maskinpistolen.

– Forutsatt at du aldri var fan av MP7 i utgangspunktet, kan det være best å holde fast ved din foretrukne SMG, ettersom dette våpenet er såppass likt MP7. Ettersom disse ofte er overskygget av alternativer som UMP, vil jeg ikke tro at MP5-SD kommer til å se en betydelig bruk i spill på høyt nivå.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

Les også
– Jeg skal være en matador som skal temme beistet

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 24. august.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden