HD DVD for Xbox 360 lanseres i morgen

Nå kan norske Xbox 360-eiere kjøpe HD DVD-spiller for systemet sitt.

I morgen lanserer Microsoft HD DVD-spilleren for Xbox 360 i Norge. Veiledende pris er 1795 kroner, og spilleren inkluderer en Xbox 360 fjernkontroll. En Xbox 360 kombinert med en HD DVD-stasjon er en rimelig måte å få mulighet til å spille filmer i HD DVD-format, men du må selvfølgelig også ha en HD-klar TV for at det skal være noe poeng i å kjøpe en slik spiller.

HD DVD-spiller for Xbox 360

Fordelen med HD DVD er økt lagringsplass, som igjen tillater mye høyere oppløsning enn i DVD-format. Dette betyr at bildet blir mye klarere enn på DVD. Det er for øyeblikket ingen planer om å lansere spill på dette formatet, så denne spilleren er kun ment for de som liker å se film (og da helst med best mulig kvalitet).

HD DVD er det ene av to formater som kjemper om å ta plassen til dagens DVD-plater. Det andre formatet er Blu-ray, som er innebygd i PlayStation 3. Microsoft har tidligere begrunnet valget om å ikke inkludere HD DVD-spiller med alle Xbox 360-maskiner (slik Sony gjør med Blu-ray på PS3) med at de ikke ønsker å presse folk til å investere mye penger i et format som kanskje blir det neste Betamax.

For øyeblikket er det ikke klart hvilket av de to formatene som kommer til å "vinne", så de som ikke har hastverk med å oppgradere bør kanskje vente litt før de punger ut. Teknofile lesere bør imidlertid være kjappe; da denne HD DVD-spilleren ble lansert i Storbritannia, Frankrike og Tyskland i november, ble den raskt solgt ut.

Du kan lese mer om HD DVD og Blu-ray hos Hardware.no.

Siste fra forsiden