HD-DVD-spiller for Xbox 360

På CES-messen i Las Vegas avduket Microsoft en HD-DVD-spiller til Xbox 360.

Xbox 360 har en standard DVD-stasjon innebygget, men i fremtiden vil det være mulig for utviklere å bruke det nye HD-DVD-formatet på Microsofts nestegenerasjonskonsoll. Dette formatet er en konkurrent til Blu-ray (som støttes av PlayStation 3), og utvikles av Toshiba.

Et HD-DVD-lag har plass til 15 GB, mens to lag ("dual-layer") kan holde opp til 30 GB med data. Toshiba jobber visstnok også med "triple-layer"-plater, som kan romme 45 GB. Til sammenligning kan et Blu-ray-lag inneholde hele 25 GB med data.

Det er ikke klart når Microsoft har tenkt å lansere HD-DVD-stasjonen til Xbox 360, annet enn at lanseringen vil finne sted senere i år. Det er heller ikke klart hvor mye den eventuelt kommer til å koste. Det ventes at normale HD-DVD-stasjoner vil koste fra 300 amerikanske dollar og opp.

Et annet åpent spørsmål er om spilleren utelukkende kommer til å bli brukt til filmer i HD-DVD-format, eller om spillutviklere kommer til å kunne lansere spill på HD-DVD. Dette vil i så fall gi dem massevis av plass, som de kan bruke til filmsekvenser, sylskarpe teksturer, musikk og så videre. Samtidig blir publikumet deres begrenset til de brukerne som har kjøpt HD-DVD-stasjon.

Microsoft snakket også litt om andre Xbox 360-relaterte ting. Blant annet fortalte Peter Moore at de planlegger å ha 50 Xbox 360-spill på markedet innen utgangen av året, og at de forventer å ha solgt mellom 4,5 og 5,5 millioner konsoller innen juni. Dessuten har de funnet en ny produksjonspartner, noe som forhåpentligvis vil sikre at de får levert flere konsoller ut i handelen, slik at det blir lettere for folk å kjøpe dem.

Siste fra forsiden