Heavy Rain-skaper med to nye prosjekter

Vil fortsatt fokusere på følelser og historiefortelling i sine neste spill.

Uansett hvordan en vrir og vender på det var thrilleren Heavy Rain et av fjorårets store spill. Tidligere har det vært spekulert en del i hva Heavy Rain-utvikleren ville gjøre videre. Et science-fiction-prosjekt kalt Horizon var et av de hete ryktene, men siden har Quantic Dream-sjef David Cage avkreftet at de holder på med noe slikt.

Les også: Anmeldelse: Heavy Rain

At de derimot jobber med noe skal være sikkert og visst, og i et intervju med Examiner forteller Cage at de holder på med to nye prosjekter side om side. Cage forteller ikke konkret hva disse skal gå ut på, men bekrefter at de vil jobbe i samme baner som tidligere:

Mørkt og dystert i Heavy Rain.

– Etter suksessen med Heavy Rain fortsetter vi å utforske hvordan vi kan gå enda lenger med interaktivt drama. Vi jobber med følelser og interaktiv historiefortelling for et voksent publikum, men med en veldig annerledes historie og tilnærming.

Cage forteller at teamet er svært engasjerte i de nye prosjektene, og holder fast ved at de fortsatt ønsker å være annerledes:

– Etter Heavy Rain har vi en viss troverdighet når det gjelder å eksperimentere med nye konsepter. Vi kommer ikke til å spille på det trygge fra nå av, men heller bruke troverdigheten til å ta ny risiko, gi oss selv spennende utfordringer og finne opp nye måter å spille på.

Nylig har Quantic Dream annonsert at de planlagte nedlastbare episodene til Heavy Rain droppes, slik at studioet isteden får tid til å utvikle Move-støtte til spillet. Den franske gjengen er tydeligvis såpass godt i gang med sine nye prosjekter at de ikke vil ta mer tid bort fra dem til å fortsette å bygge ut Heavy Rain.

Les også: Tung trening i tungt regn

Les også: Sex og vold i Heavy Rain

Siste fra forsiden