Her er den nye Xbox-sjefen

Phil Spencer skal nå lede hele Xbox-divisjonen.

Phil Spencer.
Microsoft, stillbilde fra E3 2013

Microsoft har oppnevnt Phil Spencer som sjef for hele Xbox-divisjonen. Spencer går fra å lede spillutviklingsdivisjonen Microsoft Studios til å lede alt Xbox-relatert, slik som Xbox Live, Xbox Music og Xbox Video. Dette meldte Microsoft-sjef Satya Nadella i en epost til selskapet mandag kveld, og ble utbrodert av Spencer selv i en oppdatering på Xbox Wire.

– Det har vært et fremragende år for Xbox, og jeg er beæret over å lede teamet i denne utrolige tiden for Microsoft og spillindustrien, sier Spencer om nystillingen.

Dermed tar han i praksis på seg flere sjefsoppgaver enn tidligere, etter å ha hatt fullt fokus på Microsoft Studios siden 2008. Under denne perioden har divisjonen vært delaktige i å få blant annet Halo- og Forza-serien ut døra, samt kjøpt opp en rekke utviklere og bygget nye spillstudio.

– Har gjeninført fokus på kundene

Phil Spencers ansvarsperiode kommer knapt ett år etter Microsofts svært turbulente Xbox One-avduking. I fjor på denne tiden lå Microsoft an til å kreve Internett til den nye konsollen, samt eliminere muligheten til å bytte spill slik vi kjenner de i dag. Etter en helomvendig og en mer omfattende intern omstrukturering er selskapets konsollsatsing nå mer lik konkurrentens igjen.

Xbox One kommer ikke til Norge før i september.
Audun Rodem/Gamer.no

– Vi har tatt imot tilbakemeldinger, gjort produktene våre bedre og funnet tilbake fokuset på det som er mest viktig: forbrukeren. Det vi ønsker å gjøre er å byge et team i verdensklasse, jobbe hardt for å imøtekomme de høye forventningene fra en lidenskapelig fanskare, skape de beste spillene underholdningen, og kjøre på med teknisk innovasjon, lyder det fra den nye sjefen, noe som utvilsomt er en kommentar på utviklingen det siste året.

Ser fremover

Mot E3 vil Spencer og Xbox-divisjonen kjøre på med mer informasjon om hva som ligger i vente. Ryktene svirrer om alt fra en jubileumsutgave av Halo 2 kalt Halo 2: Anniversary Edition til Crackdown 3 if nyheter om Sunset Overdrive. Disse ryktene er for øyeblikket svært løse.

Etter at Don Mattrick gikk av som Xbox-sjef i fjor sommer har lederstilingen båret preg av en slags stollek og usikker ansvarsfordeling. Først tok den nå avtroppede Microsoft-toppen Steve Ballmer på seg arbeidsoppgavene. Derretter stokket selskapet nok en gang på kortstokken og plasserte Julie Larson-Green i sjefsstolen for Xbox og annen maskinvare, mens kollega Terry Myerson ble plassert bak roret for operativsystemet til Xbox One. At de nå har landet på én helhetlig leder for hele Xbox må nok derfor virke lettende etter måneder med omrokkeringer.

Nye Xbox kommer ikke til Norge før i høst, men vi har allerede testet den:
Dette mente vi om Xbox One da vi testet den i fjor høst »

Siste fra forsiden