Xbox One-sjefen slutter i Microsoft

Don Mattrick tar over lederstolen hos Farmville-studioet Zynga.

Sent mandag kveld ble det klart at Microsoft-toppen Don Mattrick går av som sjef for selskapets underholdningssatsing. Mest tydelig for oss i spillbransjen var Mattrick som Xbox-frontmann fra 2007 og frem til nå, en periode som har bydd på både oppturer og nedturer for Microsofts konsollsatsing.

I mai i år sto han på scenen og avduket omdiskuterte Xbox One, og har blitt gjenstand for mye pepper for konsollen opprinnelige strenge forbrukerkrav. Det var også Mattrick som måtte krype til korset og være frontfigur for Microsofts snuoperasjon tidligere i juni, der de droppet alle krav om en kontinuerlig nettilkobling og diffuse regler for bruktsalg.

– Fikk tilbud om dårligere stilling

Don Mattrick og Hideo Kojima under årets E3-messe. (Foto: Marius Kjørmo, Gamer.no)

Ifølge bransjebladet Fast Company kan Mattricks avhopp være relatert til andre større omveltinger i Microsoft. Bladet forteller at deres kilder mener Mattrick så å si ble presset ut, etter å ha fått tilbud om en stilling innad i selskapet som virker å være et stykke lenger nede på rangstiden.

tar Matrick over tøylene hos Farmville-selskapet Zynga, der han erstatter Mark Pincus. Zynga har selv slitt i det siste, og har måttet se seg nødt til å sparke en stor del av arbeidsstyrken. Da lederskiftet ble annonsert hoppet Zynga-aksjen 10 prosent opp, noe som tegner godt for Mattricks vedkommende.

– Ønsker Don lykke til videre

Microsoft-toppen Steve Ballmer tar over Mattricks tidligere arbeidsoppgaver. Det forteller Ballmer selv i et en epost publisert på Microsofts nettsider, der han også ønsker den tidligere Xbox-sjefen lykke til videre hos Zynga.

Don Mattrick med Xbox One.

–Dons ansatte kommer til å rapportere til meg, og kommer til å fortsette sine dagligdagse gjøremål som et team. Fokuset ligger på å få ut Xbox One til den kommende høytiden, forteller Ballmer.

Mattric har flere meritter å skryte av etter sine seks år hos Xbox 360-gjengen. I løpet av disse årene sementerte Microsoft sin posisjon som en konkurrent å følge med på i konsollbransjen. Årene førte også med seg salgssuksessen Kinect, som til tross for et skralt rykte i spillmiljøet har greid å selge 24 millioner eksemplar.

Les også: Microsoft dropper nettkrav og bruktsperre i Xbox One Les også: Microsoft hadde et godt spillutvalg under E3

Siste fra forsiden