Her er det neste spillet fra Journey-skaperen

Se traileren for samarbeidseventyret Sky.

Under tirsdagens presentasjon av Apples neste iPhone-enheter dukket plutselig thatgamecompany-sjef Jenova Chen opp. Fra scenen i Steve Jobs Theater i California viste Chen frem studioets neste og svært etterlengtede prosjekt, som har fått navnet Sky.

thatgamecompany viste omsider frem sitt neste prosjekt.
thatgamecompany

Spillet – utviklerens første siden lanseringen av kritikerroste Journey i 2012 – slippes etter planen til vinteren, men da kun på iPhone, iPad og Apple TV. Tilsynelatende er det riktignok kun snakk om en tidsbegrenset eksklusivitetsavtale, og på Twitter presiserer thatgamecompany at Sky kommer «først» til Apple-produktene. Dermed er det ikke utenkelig at det finner veien til for eksempel PC, PlayStation 4 eller Xbox One etter hvert.

Sosialt eventyr

Sky er ifølge utvikleren et sosialt eventyr, der opptil åtte spillere jobber sammen om å utforske en mystisk verden blant skyene. Hovedtemaene i spillet er nestekjærlighet og gavmildhet, som på en eller annen måte skal være nøkkelen til å komme seg fremover og utvikle spillfiguren sin.

Ut ifra traileren – som du kan se over – minner spillet mye om Journey, med vakre omgivelser og røde, flagrende kapper. I en video publisert på utviklerens YouTube-side forteller Chen imidlertid at mulighetene for samarbeid og interaksjon vi være langt mer avanserte denne gangen.

Lys og mørke skal spille en viktig rolle i Sky.
thatgamecompany

Spillsjefen sammenligner den enkle interaksjonen mellom spillere i Journey som å spille én enkelt tone gjennom en hel melodi – og mer var strengt tatt ikke nødvendig. Med flere spillere i Sky ønsker utvikleren riktignok å gjøre det lettere å forklare hva man vil:

– Hjelper de hverandre? Konkurrerer de med hverandre? Prøver de kanskje å beskytte hverandre? De mellommenneskelige mekanikkene er nå et element som vi kan bruke for å skape mer følelse i spillet, forklarte Chen.

Til slutt uttrykte studiosjefen et ønske om at Sky skal utvikle og endre seg med tiden. Nøyaktig hva dette vil si er foreløpig uklart, men som eksempel forklarte Chen at ting man har opplevd før kan forandre seg og helt nye områder kan dukke opp.

Lanseringsdatoen for Sky er foreløpig ikke fastsatt.

Vi kalte Journey et av de viktigste spillene i PlayStations historie.
Se hvilke andre titler som fikk plass på listen »

Siste fra forsiden