Konkurranse

Her er førstemann ut

Spilldesignerkonkurransen

Vi har plukket ut fem flotte bidrag – hvem stikker av med førstepremien?

Juryen har lest, kikket og diskutert lenger enn langt. Nå har vi kommet frem til fem finalister i Spillverkets spilldesignerkonkurranse, hvor førstepremien er et studieår ved Idefagskolen i Tønsberg.

Vi har plukket ut fem veldig flotte bidrag, som alle får hver sin utgave av Heavy Rain til PS3. I dagene fremover vil vi presentere et bidrag hver dag, og én av disse fem vil neste uke avsløres som vinner av førstepremien.

Først ut er Lars Erik Helgemo.

Catastrophe

Her kommer et utdrag fra Lars Eriks konsepttekst:

Klikk for større bilde.

År 27 E.C. (Ere Catastrophe)
Teyr invaderer Hyrdelia og legger den ellers fredelige byen Starry Hill i ruiner, alle er drept i en grusom massakre foruten ett barn, gjemt mellom liket av hans far og mor. I dagene etter at Teyrs styrker har trukket ut, finner en gravid kvinne dette barnet som tar han til seg sammen med sin snart nyfødte.

Karakterer

Gerald Benedict (26)
En sterk leder for sitt lag på tre, som etter en traumatisk hendelse i Middlehobb drar til Teyr etter tips fra Sophia som også blir med på reisen.

Klikk for større bilde.

Kyros Armand (26)
Barnet fra ruinene som vokste opp til å bli løytnant. Sterk, intelligent og hurtig på avtrekkeren. Kyros legger ikke skjul på at det var tanken på hevn som førte han inn i den hyrdeliske armés offensive spesialstyrker, The Black Blades. Blant folk flest kjent for å ha bra temperament, men er også en humorist.

Klikk for større bilde.

Sophia Clementine (19)
Geniet fra Teyr. Etter at ryktene om hennes intellekt spredte seg, ble Gerald sendt for å ta henne til Hyrdelia. I en alder av fjorten perfeksjonerte hun samtlige av Hyrdelias skytevåpen, og ble satt til å utvikle alt det nyeste innen etterretning og krigføring under nøye oppsyn.

Klikk for større bilde.
Les også
– Tidenes beste skytespill?

Omgivelser
Verdenen dette utspiller seg i er fordelt på to kontinenter, tilhørende de to nasjonene. Hyrdelia er i stor grad en teknologisk avansert nasjon. Allikevel er det meste av teknologien sentrert i Sol City, senteret for de militære styrkene og Kong Maynard. Man kan finne rester rundt omkring på kontinentet av profetene som kom fra Teyr i oldtiden for å spre profetien om Catastrophe, men ble bannlyst for å spre kaos blant folk.

Klikk for større bilde.

Teyr er i stor grad rammet av store ørkenområder etter at en komet traff planeten og ødela mye av livet på kontinentet. Kometens kjerne bestod av et hardt metall kalt Mindolium, og har skapt flere fantastiske formasjoner av stein.

Eksempler er hovedstaden Graveldome, en uthulet stein oppe på en mindoliumkjerne som har blitt gjort om til en storby, eller krystallfengselet Phandalis – en pillar som skuer ut mot det åpne hav med til dels dekket med krystaller – hjem for etterkommere av de første profetene.

Følg med videre

I morgen viser vi frem en ny finalist, heng med! Vi har mye spennende på lager.

Klikk for større bilde.
Klikk for større bilde.

Siste fra forsiden