Her er indie-vinnerne

Gjett hvilket spill som vant den gjeveste prisen på årets IGF-arrangement.

Independent Games Festival er et årlig arrangement hvor målet er å finne og premiere de beste spillene fra uavhengige utviklere verden over. Tradisjonen tro har årets vinnerne blitt kunngjort i en seremoni på Game Developers Conference, som foregår i San Fransisco akkurat nå.

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at det svenske internettfenomenet Minecraft stakk av med den aller gjeveste prisen, nemlig Seumas McNally Grand Prize. Minecraft kan best beskrives som en blanding av førstepersons Lego-bygging, utforskning og «survival horror», og har solgt over 1,4 millioner så langt – på tross av at det ikke er ferdigutviklet, og kun er i salg direkte fra utviklernes nettsted.

Minecraft.

Det populære spillet vant ikke overraskende også publikumsprisen, og stakk totalt av med 22500 dollar (cirka 125000 norske kroner) i premiepenger – uten at det sannsynligvis merkes stort på utviklernes gigantiske bankkonto.

Amnesia.

Men Minecraft var ikke det eneste svenske spillet som vant priser. Det gufne grøsserspillet Amnesia: The Dark Descent vant både pris for Excellence in Audio, Technical Excellence og noe som het Direct2Drive Vision Award. Totalt fikk utviklerne hos Frictional Games 15000 dollar (cirka 82000 kroner).

Bit.Trip Runner.

Nuovo Award, som skal premiere ukonvensjonelle spillprosjekter, gikk til fektespillet Nidhogg fra den tyske spillkunstneren Messhof. Dette spillet er fortsatt ikke tilgjengelig for salg. Messhof fikk 5000 dollar i premie, altså cirka 27000 kroner.

De øvrige premiene var på 2500 dollar hver (litt over 13000 kroner). Excellence in Visual Art gikk til actionspillet Bit.Trip Runner, som er tilgjengelig både på Wii og PC. Excellence in Design gikk til «roguelike»-spillet Desktop Dungeons, som du fortsatt kan laste ned gratis fra utviklernes nettsted. Kategorien for beste mobilspill ble vunnet av hjernetrimmeren Helsing's Fire, mens det ambisiøse førstepersons eventyret FRACT, fikk pris som beste studentspill.

Årets IGF fikk rekordmange deltakere, og vinnerne er valgt ut fra en gigantisk liste på nesten 400 spill til alle spillplattformer.

Siste fra forsiden