Podkast

Retro Crew

Her er søstrene som skulle banke Mario-brødrene

Retro Crew ser på The Great Giana Sisters.

Retro Crew er tilbake etter en ukes sommerpause, og nå er det på tide å snakke om det berømte (beryktede?) spillet The Great Giana Sisters.

Tidenes styggeste coverbilde?

Spillet ble utviklet i Tyskland av Time Warp Studios og utgitt av Rainbow Arts, utgiveren som også er kjent for spill som Turrican og Turrican 2. Den kjente spillkomponisten Chris Hülsbeck sto bak musikken.

Nintendo reagerte

The Great Giana Sisters er dog kanskje mest kjent for å være en klone av Super Mario Bros., som gikk så nærme kildematerialet at Nintendo fant det nødvendig å sende et brev der de sterkt anmodet Rainbow Arts om å trekke spillet fra butikkhyllene, noe som faktisk skjedde.

Dermed fikk spillet en slags undergrunnsstatus som gjorde at det spredde seg over hele Europa via jungeltelegraf og piratkopiering.

Dette er historien om Giana Sisters, og det er Jostein Hakestad, Ketil Espenæs og Are Næss Fløgstad som forteller den.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Ser det kjent ut?

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Dette er klassisk spionaction fra 80-tallet
Historien om U.S. Gold
– Melee er det beste Super Smash Bros.-spillet

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden