Feature

Spillåret 2021 - Andreas Bjørnbekk

Her er spillene Andreas gleder seg mest til i 2021

Actioneventyrene dominerer på denne listen.

EA. Privat, montasje Gamer.no
Side 1
Side 2

Gran Turismo 7

Sjanger: Bilspill, racing, simulator
System: PlayStation 5
Utvikler: Polyphony Digital
Kommer: 2021

Gran Turismo-serien har gitt meg noen av mine kjæreste bilspillminner. Gran Turismo Sport fra 2017 var et helt greit innslag i serien, men kom til kort når det gjaldt å leve opp til fullverdige, nummererte GT-titler. Dette håper jeg Gran Turismo 7 vil bøte på når racing-legenden inntar PlayStation 5 en gang i år.

Gran Turismo 7
Polyphony Digital

Det første som slår meg er hvor vakkert GT 7 ser ut, og heldigvis virker det som et godt hopp over GT Sport. Brukergrensesnittet, hvor man blant annet kan bestemme hva man vil gjøre, ser nokså spennende ut, og jeg håper det ikke blir for kronglete eller komplisert. Jeg håper Gran Turismo 7 kan bringe en følelse av progresjon gjennom vinning av race, og de får oppdatere flerspillersystemene sine, som var et herk å ha å gjøre med hvis man ville spille med venner som i GT Sport. Her ligger de litt på etterskudd, så hvis de kan forenkle sine interne systemer, er det ingenting i veien for at dette kan bli tidenes bilsimulator.

God of War: Ragnarok

Sjanger: Actioneventyr
System: PlayStation 5
Utvikler: Polyphony Digital
Kommer: 2021

God of War: Ragnarok.
SIE Santa Monica Studio

Jeg trenger ikke legge skjul på at jeg elsket God of War fra 2018, et spill jeg ga karakter 10/10. Måten utvikler tok den noe ensformige actionfiguren i mytologiske Hellas og omformet ham til en dypere og mangesidig figur i mytologiske Norge, var intet mindre enn mesterlig. Kampsystemet satt, fortellingen gjorde det samme, og spillet la opp til en fortelling som bare kunne gå én vei: opp.

Det er fint lite vi har sett fra God of War Ragnarok, og må derfor leke oss litt med fantasien. Jeg håper og forventer at vi får se mer av de norrøne gudene i neste innslag, og kanskje til og med en noe mer spenstig Kratos eller Atreus. Jeg digger tyngden på Kratos i forrige spill, men å kunne bruke verden litt mer kunne vært en spennende retning å ta serien i. Det siste er ikke påkrevd, men kunne kanskje vært en spennende retning. Uansett gleder jeg meg til mer God of War, og håper utgivelsesvinduet består.

Battlefield 6

Sjanger: Skytespill
System: PlayStation 5/4, Xbox Series/One, Windows
Utvikler: EA DICE
Kommer: Siste halvdel 2021

Battlefield V.
EA

EA DICE har holdt på med svært mye de siste årene, men ikke alt har vært like suksessfylt. Battlefield 1 var et mesterverk, Battlefield V ikke fullt like så. Star Wars Battlefront var greit, mens Star Wars Battlefront 2 først det siste året har blitt veldig bra.

Les også
Anmeldelse: Gran Turismo 7

Jeg er kjempespent på Battlefield 6 rett og slett fordi jeg er en fan av Battlefield, men også fordi det kanskje skal være en spirituell oppfølger til Battlefield 3, som betyr et spill satt til moderne tid. Selv om jeg kanskje hadde foretrukket et Battlefield 1 2, er dette noe jeg tror kan bli utrolig kult. Med kraften i de nye konsollene skal man kunne spille på kart med 128 spillere, og jeg er sikker på at våpen-justeringer, lyd, og forbedret visuelle effekter kommer til å gjøre dette til en ordentlig nestegenerasjons Battlefield-opplevelse.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Sjanger: Actioneventyr
System: Nintendo Switch
Utvikler: Nintendo EPD
Kommer: 2021?

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2.
Nintendo

Breath of the Wild symboliserte et spennende skifte for Zelda-spillene, med en vakker åpen verden og et hav av muligheter i bruk av fysikk og evner. Likevel følte jeg spillet kom til kort på flere områder, deriblant historien.

Utfra spillets første og eneste trailer ser det ut som at BOTW2 kommer til å bli en mørkere versjon av BOTW, i stil med hvordan Majoras Mask forholdt seg til Ocarina of Time. Hvis Nintendo i tillegg klarer å få på plass noen bedre figurer, en mer definert og minneverdig fortelling (og kanskje en overhaling av våpen-systemet), tror jeg dette kan bli veldig bra. Det hadde også vært stas hvis spillet kunne kommet til en potensiell Switch Pro, som kunne gitt det hele en visuell overhaling også. Det er ikke sikkert Breath of the Wild 2 når utgivelsesvinduet 2021, men det er jo lov å håpe.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Sjanger: Actioneventyr
System: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Utvikler: Ubisoft Pune
Kommer: 18. mars 2021

Prince of Persia: The Sands of Time Remake.
Ubisoft

Ok, kanskje denne plassen kunne gått til en annen tittel, men selv om jeg synes traileren til Prince of Persia: The Sands of Time Remake var noe skuffende, er jeg en så stor fan av serien at jeg klarer ikke annet enn å glede meg forsiktig. Å få et nytt PoP-spill er noe jeg har håpet på lenge, så forhåpentligvis blir dette noe å skrive hjem om.

Dette er altså en nyutgave av The Sands of Time fra 2003, en klassiker av de sjeldne. Med oppdatert visuelle effekter og kontroller skal denne utgaven utgjøre en moderne versjon av spillet, og stemmen til prinsen er den samme som den var for 18 år siden. Jeg ser frem til veggløping og oppdaterte systemer, og håper på at eventuelle skuffelser blir få. Hvem vet, kanskje blir dette spillet som setter Persia på kartet igjen.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden