Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Prince of Persia: The Sands of Time får en «remake» – bygges opp fra grunnen av

To indiske Ubisoft-studio står bak nyversjonen.

Torsdag kveld trakk Ubisoft sløret av en «remake» av 2003-spillet Prince of Persia: The Sands of Time. Den nye versjonen av spillet er bygget opp fra grunn av, og slippes til PlayStation 4, Xbox One og PC 21. januar 2021. Du kan se en trailer øverst i artikkelen.

Interessant nok har ikke Ubisoft annonsert en nestegenerasjonsversjon til PlayStation 5 og Xbox Series X ennå, men med tanke på at de to konsollene er bakoverkompatible er ikke det noe stort problem.

Skal holde seg tro til originalen

Vi i Gamer.no fikk nylig en liten innføring i spillet fra utviklerne. Planen for prosjektet er å beholde det meste originalspillet, men bygge opp alt fra grunn av i Anvil-motoren – som blant annet brukes til de nyeste Assassin's Creed-spillene.

Det vil derimot gjøres en del justeringer på hvordan man spiller spillet, for å sikre at det passer bedre inn i en moderne kontekst. Kameraet er en av elementene som skal ha blitt overhalt, og kampsystemet skal ha blitt endret for å være mer i tråd med tiden. Ellers skal spillet by på mye av den typen parkour, gåter og kamper og tidsspoling som vi husker fra det opprinnelige spillet.

Historien i spillet skal holde seg i tråd med fortellingen om prinsen fra 2003. Stemmeskuespiller Yuri Lowenthal, som spilte prinsen i den opprinnelige versjonen er tilbake, mens Supinder Wraich låner sin stemme til Farah.

Som en bonus skal man kunne låse opp det opprinnelige todimensjonale Prince of Persia-spillet fra 1989 i remaken.

Utvikles av indiske studio

Prince of Persia: The Sands of Time Remake utvikles av de to indiske studioene Ubisoft Pune og Ubisoft Mumbai, som begge har samarbeidet på prosjektet de to siste årene. Mens Mumbai-avdelingen er rimelig fersk, etter å ha blitt opprettet i 2018, har Pune-studioet flere mobilspill, posteringer og Just Dance-serien under beltet.

Litt moro er det jo at vi i Gamer.no er så gamle at vi faktisk har en anmeldelse av 2003-utgaven av Prince of Persia: The Sands of Time. Den gang var vi svært så begeistret for spillet, selv om vi kanskje burde luket anglisismer litt bedre på den tiden.

– Du må virkelig se lenge etter for å finne feil ved Prince of Persia: The Sands of Time. Det er rett og slett ikke lett, fordi spillet bugner over av kvalitet og enkelt, men variert gameplay som kaptiverer [sic] deg fra første stund, skrev vi i 2003.

Siste fra forsiden