Her er Vice City i Grand Theft Auto V

– Dette ville ha tatt to år om vi brukte Grand Theft Auto IV.

Siden lanseringen i april har det haglet med modifikasjoner til Grand Theft Auto V. Vi har sett undervannsmoro, gripekroken fra sandkassespillet Just Cause 2 og begynnelsen på en durabelig oppussing av spillområdet San Andreas.

Nå ser vi også begynnelsen på en modifikasjon som tar sikte på å lempe inn byen Vice City fra 2002-spillet Grand Theft Auto: Vice City. Det 13 år gamle spillet har en helt egen stemning, med en verden som er mer Miami-anno-80-tallet enn det nyere spillets mer moderne hellinger.

– Hadde tatt to år med Grand Theft Auto IV

Faktisk har det tatt modifikasjonsskaperne overraskende kort tid å få lempet den eksisterende byen inn i det nye spillet. I videoen øverst i artikkelen ser du hvor langt de har kommet allerede. Teksturene er tydelig revet rett ut av det opprinnelige spillet, men lyssettingen virker allerede å være på plass med de karakteristiske oransje- og lillafargene som gjerne er å se på himmelen i sørøstdelen av Nord-Amerika.

Vel å merke er dette også en helt tom verden. Ingen biler, ingen forgjengere og ikke noe politi som kan jakte på deg i solnedgangen. Likevel er det imponerende hvor mye som har blitt gjort på så kort tid.

– Dette er Vice City konvertert til Grand Theft Auto V på en sjokkerende bra måte. Det tok to år å få til slike kartomforminger med Grand Theft Auto IV, skriver videoskaper «taltiglot» i beskrivelsen.

Kartet, som er kreditert «NTAuthority» og teamet bak fikleprogrammet OpenIV som lar deg pusle med Grand Theft Auto V, er ennå ikke tilgjengelig for nedlasting. Ifølge videobeskrivelsen har dog gjengen planer om å slippe kartet til allmuen når det er ferdig.

Har du sett hvor lite Grand Theft Auto: San Andreas er i forhold til femmeren?
Så liten var San Andreas' verden sammenlignet med Grand Theft Auto V »

Siste fra forsiden