Her spiller de Doom på en minibank

Australiere bestemte seg for å prøve seg på en litt annerledes modifikasjon.

Doom på en minibank? Ok...?
Stillbilde fra YouTube-videoen

To australske tuklefanter – for oss bare kjent under aliasene «Aussie50» og «jgcertified» på YouTube – bestemte seg for å prøve noe litt annerledes med minibanken de kjøpte på en auksjon for en slikk og ingenting. Etter å ha snokt litt i innmatet og koblet om noen ledninger, installerte de rett og slett 1994-klassikeren Doom på maskinen. Resultatet ser du i videosnutten nederst i artikkelen.

Ettersom pengemaskinen i utganspunktet bruker Windows XP som operativsystem skal ikke selve programmeringsbiten ha bydd på all verdens utfordring. Derimot skal det ha krevd noen fingernemme justeringer på innsiden av den grå boksen. For å få knappene på automaten til å fungere virker det for eksempel som om de to har koblet til et I-PAC2-kretskort for å få tastetrykene til å registreres som et USB-keyboard. I tillegg nevnes det i YouTube-klippets kommentarfelt at de måtte installere en jumper på hovedkretskortet for å få til stereolyd.

Har planer om å få til flere spill

Kanskje den mest kuriøse egenskapen de to modderne nå fikler med er å få kvitteringsuttaket til å skrive ut toppscoren etter endt kamp.

– Det er planen, men det vil kreve litt ekstra modifisering av spillet for å få det til å pøse ut en rå tekstfil, skriver Aussie50 i kommentarfeltet.

Andre ideer, slik som å bruke kortterminalen som en slags sjetonginnpass, der man stapper inn spesialtrykkede kort for å få spille nevnes også.

Ikke minst virker det som om Doom bare er det første av flere planlagte spill på maskinen. Nå som grovarbeidet er gjort vil det være rimelig enkelt å omprogramere knappene til å passe med diverse spill.

Det er ikke bare på maskinvarefronten at Doom får oppmerksomhet for tiden.
Tidligere i år skrev vi om Doom 2-modifikasjonen Total Chaos som endrer hele spillet »

(Kilder: Hack A Day, GameSpot)

Videoen som viser det noe merkelige stuntet.

Siste fra forsiden