Hersk over et magisk univers i Worlds of Magic

Det Master of Magic-inspirerte imperiebyggespillet får tidlig lansering.

Wastelands Interactive

Worlds of Magic er et turbasert strategispill der målet er å bygge opp et mektig rike i en verden full av monstre og magi. Utviklerne har hentet inspirasjon fra nittitallsklassikeren Master of Magic, og spillere med erfaring fra det spillet vil kjenne igjen mange av elementene i Worlds of Magic.

Civilization-aktig strategi med magi. (bilde: Wastelands Interactive)

Du starter spillet ved å velge eller designe en magiker som kan lede imperiet ditt. Det finnes tretten forskjellige typer magi, og i alt over 400 ulike formularer, som du kan spesialisere deg på. Dessuten kan du velge mellom åtte ulike raser.

Krig og fred

I selve spillet bygger og utvider du byer, kriger mot hissige naboer, forsker på nye teknologier og magier, og utforsker en farlig villmark på jakt etter skatter, nødvendige ressurser og magiske hjelpemidler.

Morsom ballong. (bilde: Wastelands Interactive).

Som i en annen Master of Magic-inspirert serie, Warlock, finnes det også ulike dimensjoner som du kan utforske og kjempe om.

Spillet har også et system der du kan detaljstyre styrkene dine i taktisk, turbasert kamp – men det er også mulig å la datamaskinen regne seg frem til vinneren. For kampsystemet bruker Worlds of Magic D20-regelsettet, fra Dungeons & Dragons-skaperne Wizards of the Coast.

Magikeren din er selvsagt en viktig brikke i spillet, ettersom hans formularer kan påvirke både ditt og andres riker, samt hjelpe deg i kamp.

Tipper eiendomsprisene er ganske lave i denne byen. (bilde: Wastelands Interactive).

Worlds of Magic fikk en god start på utviklingen takket være en vellykket folkefinansieringskampanje. Den ferdige versjonen skal etter planen dukke opp i februar 2015, men allerede denne uken slippes spillet for salg i «early access»-form.

Utviklerne mener den tidlige versjonen er fullstendig spillbar, og sier at nesten alle de viktige funksjonene allerede er i spillet. Spillet mangler imidlertid mye av det planlagte innholdet, og det har selvsagt heller ikke fått den siste finpussen.

Om du liker tanken på et Master of Magic-inspirert strategispill, men helst vil ha noe som er ferdigutviklet allerede, kan du teste Warlock 2: The Exiled eller Fallen Enchantress: Legendary Heroes. Master of Magic er også tilgjengelig på nettet, men kan nok oppleves litt kronglete i dag.

Siste fra forsiden