Rune II - Bethesda

Hevder Bethesda bevisst ødela for Rune II

Utgiver saksøker Elder Scrolls-makeren for sabotasje.

Ragnarok Game

Bethesda og moderselskapet ZeniMax Media ble denne uken dratt inn i et søksmål knyttet til rollespillet Rune II. Det er spillets utgiver, Ragnarok, som hevder at selskapene bevisst saboterte spillet i håp om å beskytte sin egen The Elder Scrolls-merkevare.

– Konspirasjon

Rune II.
Ragnarok Game

Søksmålet, som GamesIndustry.biz meldte om på onsdag, ble opprinnelig lagt inn i fjor – da kun mot Rune II-utvikler Human Head. Ragnarok anklaget studioet for kontraktsbrudd etter at Human Head brått stengte sine dører dagen etter at Rune II ble lansert. Noen dager etter dannet Human Head-utviklerne et nytt studio, kalt Roundhouse, som eies av nettopp Bethesda.

I de oppdaterte sakspapirene hevder Ragnarok at det var Bethesda og ZeniMax som lurte vekk Human Head-teamet. Motivet skal angivelig ha vært å kvitte seg med en potensiell konkurrent til The Elder Scrolls-serien.

– I et grovt brudd på kontraktsfestede taushetsplikter ga Human Head i all hemmelighet nøkler for en hemmelighetsstemplet tidlig versjon av Rune II til Bethesda og ZeniMax. Med dette fikk de se med egne øyne at Rune II utgjorde en trussel mot deres populære Elder Scrolls-serie.

Videre mener Ragnarok at Bethesda jobbet sammen med Human Head for å holde igjen kildekoden til Rune II etter at bruddet var et faktum. I ukene etter lansering kunne Ragnarok dermed ikke jobbe videre med spillet, og da kildekoden endelig ble overført skal den ha vært nærmest ubrukelig.

Ragnarok har siden opprettet et nytt studio, og Rune II er tilbake på beina igjen. Prosessen skapte imidlertid mye ekstrajobb, mens et annet Ragnarok-spill Human Head var hyret inn for å utvikle – kalt Oblivion Song – måtte skrotes helt. Utgiveren krever drøyt 925 millioner kroner i erstatning.

Bethesda har foreløpig ikke kommentert saken.

LES OGSÅ: Microsoft kjøpte Bethesda for 7,5 milliarder dollar »

Siste fra forsiden