Historisk øyeblikk for StarCraft som sport

Kim «viOLet» Dong Hwan er første StarCraft II-spiller med idrettsvisum.

«viOLet» er første StarCraft II-spiller med idrettsvisum.
R1CH, TeamLiquid.net

Det har vært mye motgang i karrieren til Kim «viOLet» Dong Hwan. Den koreanske esportsutøveren har for eksempel måttet gå gjennom en dramatisk husbrann som endte med et sykehusopphold, i tillegg til at han ble tvunget til å forlate det profilerte laget MVP grunnet helseproblemer for noen år tilbake. På toppen av det hele har han ved to anledninger blitt nektet deltakelse i WCS America, da han ikke har lykkes i å få oppholdstillatelse i USA.

Nå ser det endelig ut til at hellet snur for ulykkesfuglen.

Var på vei til å legge opp

«viOLet» under MLG Summer Championship 2012.

I går kveld ble det nemlig klart at viOLet har fått innvilget et femårig idrettsvisum, som skal la ham konkurrere så mye han vil i USA de kommende årene. Det melder Cyber Solution Agency i en pressemelding.

Dermed er viOLet den første StarCraft-spilleren i historien som har fått et slikt visum. Koreaneren sier selv at det har vært en enorm lettelse å endelig få muligheten til å reise til USA, og at han kunne bli tvunget til å legge opp hvis han ikke hadde fått innvilget søknaden.

Det hele skal ha tatt syv måneder å gjennomføre, og viOLet har fått hjelp av en rekke profiler i StarCraft-miljøet for å nå målet sitt. Den rutinerte spilleren takker blant annet Blizzards esportsavdeling for deres hjelp i prosessen. Nå er målet å få amerikansk statsborgerskap.

Følger i Shiphturs fotspor

Forhåpentligvis betyr dette at flere esportsutøvere kan få idrettsvisum i USA i framtiden. Problemer med oppholdstillatelse har vært et hyppig problem for spillere som har ønsket å delta i USAs mange profilerte turneringer. Da League of Legends-spilleren Danny «Shiphtur» Le var først ute med et slikt visum tidligere i år, håpet mange at flere spillere skulle få den samme muligheten. Først nå, fire måneder senere, har dette endelig spredt seg til StarCraft-miljøet også.

For et par uker siden var det storoppgjør i Sverige
Fikk du med deg StarCRaft II-finalen under DreamHack Winter? »

Siste fra forsiden