Hjernetrim, flipper og romvesenaction

PSP Minis – del 1

Små, billige spill til PSP? Ja, takk!

Nylig lanserte Sony noe kalt PSP Minis, små spill til lav pris som kan lastes ned direkte til PSP-en din. Her ligger fokuset på små, kjappe opplevelser, uten alt fiksfakseriet du forventer når du kjøper et spill til fullpris.

Den første ladningen med Minis ligger klare til nedlasting, og Spillverket vil i ukene som kommer vurdere hva som er verdt å bruke tid og penger på.

Pinball Fantasies

Dette er en nyutgivelse av et gammelt Amiga-spill fra 1992, og heldigvis har det holdt seg ganske bra. Flipperspill er avhengige av to viktige ting for å lykkes: Gode brett å spille på, og flipperkuler som oppfører seg slik de skal.

Pinball Fantasies oppfyller begge disse kravene. Grafikken er kanskje litt utdatert, men spillbarheten er det ingenting å si på. Det er lett å raske sammen noen kjappe poeng, men hvis du skal bli en ekte flippertrollmann kreves det mye trening.

Dessuten kan du velge om du vil spille med vertikal eller horisontal plassering av brettene, slik at du kan få plass til mer av brettene på skjermen samtidig om du vil det. Pinball Fantasies er lett å lære, men vanskelig - og morsomt - å mestre.

Pinball Fantasies koster 43 kroner på Playstation Store.

Alien Havoc

Ideen bak dette spillet virker som om den ble kokt sammen på et nachspiel. "Dere, romvesener kidnapper kyr, ikke sant? Hva om vi lagde et spill om det, hæ?" Og så ble det sånn.

Dermed er du et romvesen som stjeler kyr og frakter dem til romskipet ditt for å skåre poeng. Underveis må du unngå hissige bønder. Du kan kaste ting på bøndene for å slå dem i svime en liten stund, eller gjemme deg i høyt gress for å unngå dem.

Og det er hele spillet. Grafikken ser halvhjertet ut, og kler dermed den halvhjertede spillfølelsen godt. Det finnes mange brett å prøve seg på, men de blir fort så vanskelige at opplevelsen blir både grunn og frustrerende. Aldri noe godt tegn.

Alien Havoc koster 43 kroner på Playstation Store.

Les også
Oppfølgere i fleng

Tetris

De fleste kjenner nok til Tetris' mesterlige grunnide: Klosser i forskjellige former faller nedover, og du må rotere og flytte på dem slik at de danner ubrutte linjer og forsvinner. Du vet sannsynligvis allerede om det frister å kjøpe Tetris til PSP-en din, men la meg i alle fall fortelle at denne versjonen er ganske så bra.

I tillegg til den vanlige Tetris-modusen jeg går ut fra alle kjenner, kan du spille i flere andre modier som endrer regelsettet på nye og forvirrende måter. I alle fall er de forvirrende inntil du får teken på dem, og da er de nesten like artige som den vanlige.

Her får du mange ekstramodier og alle de offisielle forbedringene som er lagt til grunnspillet siden starten, og hvis du er sugen på puslemoro på PSP-en er dette obligatorisk.

Tetris koster 43 kroner på Playstation Store.

Det var første runde med PSP Minis. Følg med neste uke for mer smågodt.

Siste fra forsiden