Hollywood hjelper Wheel of Time-spillet

Manusforfatteren bak The Fast and the Furious har fått jobben med å skrive Tidshjulet over i spillform.

På tampen av 2008 kunngjorde det nystartede Red Eagle Games at de hadde fått rettighetene til å lage spill av Robert Jordans populære fantasybokserie "Tidshjulet". Nyheten kom samtidig som det ble kjent at moderselskapet Red Eagle Entertainment skulle lage spillefilmer av det samme litterære verket.

Planen var å utvikle en serie spill til en rekke plattformer, inkludert blant annet et massivt onlinespill i Tidshjulet-universet.

På nyåret gjorde Red Eagle Games en avtale med Electronic Arts om utgivelse av spillene, og nå har prosessen kommet enda litt lenger etter at utviklerne hyret inn en manusforfatter med Hollywood-bakgrunn. Mannen som skal overføre historien om Rand al’Thor og Egwene al’Vere til spillform heter Chris Morgan, og har tidligere vært manusforfatter for Cellular, Wanted: Weapons of Fate og The Fast and the Furious-filmene. I tillegg jobber han med å overføre Gears of War til film.

– Som tilhenger av Tidshjulet-serien og spill gjennom hele livet hoppet jeg straks på sjansen til å bli en del av Red Eagle Games-teamet. Verdenen som Robert Jordan utarbeidet er så rik, og historien og rollefigurene er så varierte og oppfinnsomme, at jeg føler meg som en unge i en godtebutikk. Dette er virkelig en drømmemulighet for meg, uttaler Morgan.

Red Eagle Games er ikke de første som lager et Wheel of Time-spill. I 1999 ble det sluppet et førstepersonsskytespill ved navn "Wheel of Time". Spillet introduserte en ny rollefigur, Elayna Sedai, og var kun løselig knyttet til historien fra bøkene.

Den første Tidshjulet-boken, "Verdens øye", ble gitt ut første gang i USA i 1990. Siden den gang har totalt elleve bøker kommet på markedet før Robert Jordan gikk bort i 2007. Forfatterkollega Brandon Sanderson har tatt på seg å avslutte serien med tre nye bind, som kommer henholdsvis i november i år, høsten 2010 og høsten 2011.

(Kilde: pressemelding)

Siste fra forsiden