Høstdato og ny trailer for Death Stranding

Hideo Kojimas spill kommer raskere enn ventet.

I kveld viste Sony frem en ny trailer av etterlengtede Death Stranding. Traileren ble først sendt i en løkke, dekket til med en stor oljeklatt og med lyden overdøvet av susing. Etter hvert avslørte håndmerker mer og mer samtidig som man stadig kunne høre mer av traileren. Like før klokken 18 ble den vist 100% skikkelig.

I klippet får vi for første gang se spilleren på motorsykkel. Vi får også se dem sette opp en stige akkurat der de vil for å komme seg opp et sted. I et annet klipp prøver de å snike seg forbi mennesker i heldekkende, gule beskyttelsesdrakter i kjent Metal Gear-stil. Etter at de blir sett forsøker de å bekjempe dem på ulike måter.

I god Metal Gear-ånd

Det later dermed til at Death Stranding vil fortsette i et lignende spor som designer Hideo Kojimas siste spill Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Spillet virker som om det fokusere på kreativ problemløsning med ulike innretninger i en åpen verden. Et annet nyere spill det kan sammenlignes med er Breath of the Wild.

I farten.
Sony (via Twitch)

Spillet kommer allerede 8. november dette året. Datoen ble forøvrig lekket noen timer før traileren ble vist, blant annet av journalisten Jason Schreier som har gjort seg bemerket de siste årene med mye innsidestoff om spillindustrien. I sammenheng med Death Strandings dato mente han også at The Last of Us 2 ville lanseres tidlig på nyåret. I forkant av E3 om under 2 uker, som Sony dette året skal utebli, har vi dermed muligens allerede fått svar på to av våre største spørsmål denne sommeren.

Etterlengtet spill

Death Stranding er det neste spillet til Metal Gear-skaper Hideo Kojima, en av de mest verdsatte og innflytelsesrike figurene i spillindustrien. Det blir hans første etter at han i 2015, som følge av konflikter, brøt med selskapet Konami hvor han startet.

Siden det ble annonsert har spillet også tiltrukket seg mange nye fans med sine surrealistiske trailere. I disse dukker flere kultskikkelser opp. Blant dem er den meksikanske regissøren Guillermo del Toro (Hellboy, Pans labyrint), Lindsay «Bionic Woman» Wagner og den franske skuespilleren Léa Seydoux mest kjent fra den siste James Bond-filmen Spectre. Vi får se dem bære på spedbarn og utveksle kryptiske dialoger i en fremmed verden. Mange har spekulert i både hva Death Stranding handler om og hva man egentlig som spiller skal gjøre i det.

Fra Kojimas tidligere spill å dømme kan vi trolig regne med en ambisiøs fortelling utenom det vanlige. Hideo Kojima har selv i flere sammenhenger uttalt kroppen hans er 70% film. Ikke vann altså. Er det siste spillet hans, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, noe å gå etter blir det også trolig en mer moden og behersket historieforteller vi møter i Death Stranding enn vi tidligere har vært vant med.

Les også: Hideo Kojima har startet nytt studio – Samarbeider med Sony »

Siste fra forsiden